Modern horrorjátékok PS1-stílusban? Az eredmény sokszor lenyűgöző! [VIDEO]

Egy YouTube csatorna arra szakosodott, hogy miképp festenének egyes modern játékok, ha azok az első PlayStationre jelentek volna meg.

 

A Rustic Games BR egyszerű kérdést tesz fel: hogy nézne ki, ha valamelyik modern játék az első PlayStationön lenne? Ennek legújabb eredménye a Resident Evil 2 Remake-et viszi vissza a Sony idén harminc évessé váló konzoljára. Ez már azért is pikáns téma, mert a Resident Evil 2 eredetileg valóban PS1-re jelent meg, és ezt ültette át kiválóan a modern közönség számára a Capcom 2019-ben a modernebb platformokra.

A remake demake-je nem egyenlő az eredeti Resident Evil 2-vel. A váll fölött marad a kameranézet, továbbá teljesen három dimenziós a játék ikonikus rendőrsége. A videóban Leon egy zombival, majd Mr. X-szel (azaz a játékban minket követő Tyranttal) küzd meg. Tavaly októberben ez a YouTube-os a Resident Evil 4 Remake-et ültette át retró stílusba, és így sokkal ijesztőbben festett a Garrador, avagy a vak, csak hallás alapján karmoló böszme ellenfél. Vajon mennyire lenne nagy kihívás legyőzni őket, ha a régi, tankszerű irányítással kellett volna kezelnünk Leon S. Kennedy-t…?

Több játékhoz is hozzányúlt Rustic Games BR, így például az Elden Ringet is „PS1-esítette”. Rögzített kameraállásban kombinálja a Godfrey elleni első és második küzdelmet, és a tankos irányítás miatt sokkal szórakoztatóbbnak tűnik a koncepció. Az egész műsor sztárja viszont az előre renderelt háttér. Tény, hogy akkoriban ez volt a bevett szokás (a Myst is ilyesmit alkalmazott), és ma már nem olyan mő, Leyndell mégis egész tetszetősen néz ki retró stílusban.

Bár ezek nem játszható, valós projektek, egy ilyen elképzelés azért mégis megszületett. Ilyen volt a Bloodborne demake-je, és ennek fejlesztője ezután egy Bloodborne Kartba kezdett, de a Sony fenyegetése után (ha továbbra is ezt az IP-t folytatja, akkor beperelték volna a rajongói elképzelés fejlesztőjét) végül egyedi IP-vé alakítja azt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu