Samsung Galaxy S25: nem használja a Snapdragon chipjeit?

TECH HÍREK – Egy kevésbé hihető pletyka szerint a dél-koreai cég más megközelítést alkalmazhat a következő generációs Samsung Galaxy mobiltelefonjától kezdve.

 

Kiemelnénk, hogy a Samsung nemrég adta ki a Galaxy S24-es termékcsaládot, így még közel egy évre vagyunk attól, hogy a dél-koreai techóriás a következő Galaxy Unpackeden leleplezze a Galaxy S25-öt. Miközben a Galaxy S24-ben régiónként eltérő chipet használ a Samsung (van, ahol a Snapdragon chipset, van, ahol az Exynos van a készülékben), és ez a megközelítés változhat a következő generációtól kezdve, ha a Twitteren felbukkant pletyka igazságot takar, és nem valami kitaláció az egész.

Holott a Samsung és a Qualcomm több évre szóló megállapodást kötött, így elvileg azt várhatnánk el a Galaxy S25-től, hogy abban egy Snapdragon 8 Gen 4-es chipset lenne. A pletyka szerint viszont a Samsung 2025-ös modelljei termékcsaládonként eltérő chipeket vethetnek be. A Galaxy A termékek, azaz a belépő szintet képviselő mobilok Mediatek és Exynos chipekkel készülhetnek, a középkategóriában a Galaxy S-t láthatjuk, és ezekben csak Exynos chipset lenne alkalmazva, míg a csúcskategóriában, a Galaxy Z-ben csak a Snapdragon lenne felhasználva!

Mivel a Z-s mobilok S-es alapokra épülnek, fura lenne, ha a Samsung csak a Galaxy Z készülékekbe tenné a Snapdragon 8 Gen 4-et. Viszont azt sem érdemes elfelejteni, hogy az Exynos 2400 egész jó teljesítményt mutatott fel a Snapdragon chipsetjéhez képest, de ettől függetlenül is eléggé döbbenetes lépés lenne a dél-koreaiaktól, ha termékcsaládonként limitálná, hogy milyen chipset lenne felhasználva. Ezzel akarná a cég átterelni az összehajtható Galaxy Z-re a felhasználókat, akik a Qualcomm chipsetjében bíznak?

Viszont még túl korai lenne a Samsungnak erről dönteni, ugyanis még messze van 2025, és addig megváltozhat a cég elképzelése, ha valóban ezt az irányt követné a Galaxy mobiljaival. Talán az elkövetkező hetek, hónapok során erről többet fogunk hallani, úgyhogy addig csak és kizárólag pletykaként kezeljük mindezt.

Forrás: WCCFTech,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu