Eredetileg máshol kezdődött az Elden Ring! [VIDEO]

A FromSoftware hatalmas sikereket elérő játéka (ami nemsokára tartalmi bővítést is kapni fog) a fejlesztés során módosított pár dolgot, ami természetes.

 

Sekiro Dubi, a Souls-játékok adatbányászatában jártas illető lent beágyazott videójából azt tudhatjuk meg, hogy eredetielg az Elden Ring máshol kezdődött. A Chapel of Anticipationbeen az „elveszítendő” küzdelem Grafted Scion ellen megtörtént volna, majd Limgrave tengerpartján tértünk volna magunkhoz: itt vetett volna ki bennünket a víz, nem pedig a föld alatt keltünk volna fel. Ezt a koncepciót a FromSoftware régóta használja: stílusos terület, ahol elgyepál minket egy erős karakter, majd tizensok órányi játékmenet után visszatérünk oda, hogy elagyabugyáljuk őkelmét.

Miután Grafted Scion padlóra küld minket (vagy nem: legyőzzük, de mégis elbukjuk…), a Stranded Graveyard nevű tutorial dungeonben kelünk fel, ami eléggé szokatlan váltás, hiszen egy szigetről egy barlangba jutunk, hasonlóan a Dark Souls 2 hírhedt Earthen Peak liftjéhez. De Sekiro Dubi szerint egy eltérés van az ID-ben (azonosítóban) a Melinában és Torrentben játszódó jelenet között (itt tlaálunk a karakterre), illetve a helyszínben, ugyanis eredetileg Limgrave nyugati partján, a Seaside Ruinshoz közel keltünk volna fel, délkeletre a Stranded Graveyard-tól, és egy közelben levő barlangi bejárat vezetett volna el minket a tutorial dungeonbe.

A tengerparti felébredés logikusabb, hiszen leesünk a templomból a vízbe, ami aztán a partra veti karakterünket. Valószínűleg azért módosított ezen a koncepción a FromSoftware, mert a játékosok a módosítás után is nehezen bukkantak a Stranded Graveyardban található tutorialra, és ha a nyílt világban engedte volna el a japán stúdió a játékosok kezét, sokan még inkább elvesztek volna az Elden Ring világában.

A kommentek között ruikfarimus kiemeli, hogy mennyire hatékony és ikonikus volt, hogy a Stranded Graveyardból a First Stepre lép ki a játékos, aki első alkalommal látná Limgrave-et. Ez a wow faktor kimaradt volna, ha a közönség alapból elkalandozik a rendelkezésükre álló tutorialtól.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu