Hogyan lesz egy Oscar-jelölt drámai színészből akcióhős?

MOZI HÍREK – Dev Patel a Gettómilliomossal robbant be a köztudatba, Oscar-jelölését Az oroszlán című filmjéért kapta, és nagy sikert aratott olyan produkciókban is, mint a Keleti nyugalom – Marigold Hotel és folytatása, illetve a Hotel Mumbai. Az indiai származású brit Patelt jeles drámai színészként könyvelték el, ezért óriási meglepetés, hogy egy mellbevágó akciófilmmel, A Majomemberrel érkezik legközelebb, amely bevallottan a John Wick világát idézi. (A John Wicket készítő cég, a Thunder Road A Majomember egyik gyártója.)

 

A Majomember bosszúdráma egy ősi indiai legenda alapján, amelyben a legyőzhetetlen majomisten a szegények és megalázottak védelmezőjeként szerepel. A Patel által megformált, egyszerűen csak Kölyöknek nevezett hős először édesanyja gyilkosán akar bosszút állni, ám menet közben rádöbben, hogy az egész romlott rendszerrel szembe kell szállnia minden eszközzel, hogy igazságot szolgáltasson a kisemmizetteknek.

Előfordul, hogy jellemszínészek akciófilmbe csöppennek, és jól teljesítenek, példa erre Liam Neeson (Elrabolva-sorozat) vagy Denzel Washington (A védelmező-sorozat), mert akinek van hozzá tehetsége, meg tudja tanulni, hogyan kell úgy mozogni, mint egy harcművész. Dev Patellel azonban más a helyzet. Gyerekkora óta karatézik – taekwondo –, tizenévesen már harcművészeti versenyeken indult feketeövesként, 2004-ben világbajnoki bronzérmes lett. Harcművészeti tudását már megcsillogtatta egyik filmjében, Az utolsó léghajlítóban. Akkori teljesítményét így értékelte mestere, Stuart Anslow 2012-ben a The Standardnek: „Dev nemcsak úgy csinál, mintha harcos lenne, hanem tényleg az, nagyon büszkék vagyunk rá. Sok szülő azért íratja be a gyerekét karatézni, hogy levezesse az energiáit meg magabiztosabb legyen, de Dev azért járt hozzánk, mert szereti, amit csinál. Egyébként ahogy tudom, a legjobb harci jeleneteit kivágták a Léghajlítóból, mert mégiscsak fantasy, és nem akciófilm, úgyhogy Dev szerintem megérdemelne egy igazi harcművészetes filmet.”

A mester szavai jóslatnak bizonyultak. A megérdemelt film, A Majomember 2018 óta vajúdott. Amikor kezdett összeállni a projekt, eredetileg úgy volt, hogy az egyik streamingszolgáltató fogja bemutatni. Az utómunka során azonban már látszott: olyan szuper lett az eredmény, hogy nagyvásznon a helye.

(Monkey Man – hazai bemutató: 2024. április 4.)

Forrás: UIP

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu