Hivatalos: készül a második Super Mario Bros. film és újabb Nintendo Switch-játékok is! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az új film megjelenési dátumát is nyilvánosságra hozták, de előtte még élvezhetjük a Nintendo Switchre készülő Super Mario-játékokat.

 

 

Az emberek ismét mosolyognak, a Mario-napon számos újdonságot jelentettek be a franchise jövőjével kapcsolatban! Néhány hónappal ezelőtt még azt mondtuk, hogy mostanában nem kell számítani a következő Super Mario Bros filmre. Ám az írósztrájk végeztével és a Nintendo vezetőinek hála végre jó hírrel szolgálhatunk.

A Nintendo YouTube-csatornáira feltöltött videóban Shigeru Miyamoto beszélt a sikeres és nagy múltú Mario-franchise közelgő fejlesztéseiről.

Kiemelte, hogy a Nintendo és az Illumination már „egy új animációs filmet készít a Super Mario Bros világából”. A tervek szerint „2026. április 3-án jelenik meg az Egyesült Államokban és számos további piacon világszerte” – olvasható a hivatalos honlapon tett nyilatkozatban.

A film producere az Illumination vezérigazgatója, Chris Meledandri és a Nintendo képviselője, Miyamoto igazgató lesz. A rendezők Aaron Horvath és Michael Jelenic lesznek, míg a forgatókönyvet Matthew Fogel írja. Az új film finanszírozását maga a Nintendo és a Universal Pictures biztosítja.

 

Mit várhatunk a Nintendo új Super Mario filmjétől?

 

A japán vállalat azt is megerősíti, hogy „a Nintendo továbbra is arra törekszik, hogy egyedi szórakozást készítsen, és azt minél több emberhez eljuttassa”. Az Illumination folytatja partnerségét a Nintendóval, és „az öröm és a felfedezés jellegzetes kombinációját kínálja minden korosztály számára világszerte, lehetővé téve számukra, hogy kapcsolatba kerüljenek a világ egyik legnépszerűbb franchise-ának szeretett karaktereivel és történeteivel.”

Miyamoto azt is megjegyezte, hogy „a tavaly tavasszal bemutatott Super Mario Bros. The Movie még idén télen és az új évben is magával ragadja a közönséget. Az Illumination csapata a Nintendóval együttműködve készíti ezt az új filmet”. Meledandri is szólt néhány szót, gratulált a Mario-naphoz, és hálás volt az új lehetőségért.

„Rendezőink, Aaron Horvath és Michael Jelenic, valamint az Illumination Studios Paris tehetséges művészei már javában dolgoznak a forgatókönyv vázlatainak elkészítésén és lassan az új díszletek tervezésén. Hamarosan elkezdjük az animációt, és minden részletre odafigyelünk, hogy tökéletes legyen” – mondta az Illumination vezérigazgatója.

Shigeru Miyamotóhoz visszatérve Miyamoto elmondta, hogy még mindig vannak terveik, hogy „még tovább bővítsék a Mario világát”, és ennek a videojátékokhoz is köze van.

 

A Switch-re készülő Mario-játékok dátumai

 

A lentebb látható videóban a Mario-sorozat következő játékairól és azok karaktereiről is hírt adtak a Nintendo Switch számára. A Paper Mario: The Thousand Year Door (2024), egy GameCube remake Switch-re. Továbbfejlesztett grafikával és egy olyan történettel, amelyben egy hihetetlen kincset kell felfedeznünk. A játék 2024. május 23-án jelenik meg.

A másik cím, amiről szólnunk kell, a Luigi’s Mansion 2 HD, amely 2024. június 27-én debütál. Ez az alkotás visszahozza Mario testvérét, hogy kísértetjárta kúriákat fedezzen fel egy olyan változatban, amely a 2013-ban 3DS-re megjelent eredeti kiadáshoz képest továbbfejlesztett grafikával rendelkezik.

Forrás: YouTube, Nintendo.co.jp

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu