PUBG Battlegrounds: idén ez a játék is engine-t vált [VIDEO]

A Krafton felfedte, hogy miképp tervezi 2024 során módosítani a battle royale műfaj egyik első fecskéjét.

 

2017 óta sok idő telt el, és azóta sok játék próbálkozott a battle royale műfajban. Köztük volt a Fortnite Battle Royale módja, ami végül a játék főszereplője lett. Ennek ellenére a Krafton folyamatosan frissítette a PlayerUnknown’s Battlegroundsot, ami azóta új néven fut, és 2022 óta free-to-play modellt alkalmaz. Ez a lépés sajnos több csaló számára is megnyitotta a kaput, de ezt is el szeretnék hárítani.

2024 egyik nagy dobása a PUBG Battlegroundsban az lesz, hogy talán beáshatjuk magunkat. A tervek szerint élénk játékmenet-élményeket akarnak megvalósítani, és emiatt rombolható környezetekre is számíthatunk a battle royale műfaj egyik úttörő alkotásában. A Krafton egyik fejlesztője szerint egy interaktív világ szélesebb stratégiai kínálathoz vezethet. Például át lehet törni egy ajtót, hogy azon behajítsunk egy gránátot. A videóban felbukkan egy lyuk ásása is, de a Krafton több témában is még tárgyalásokat folytat, úgyhogy nem biztos, hogy például a beásás ott lesz-e az áprilisi frissítésben.

A fegyvereket is finomhangolni fogják kéthavonta nyilvános teszteléssel, az akcióorientált frissítések között lesz egy drótkötélpálya, de szó volt új játékmódokról, jobb botokról, jobb matchmakingről, illetve felhasználók által alkotott tartalmakról (UGC). Engineváltás is lesz: a PUBG Battlegrounds is Unreal Engine 5-ön fog futni. Az UGC mod nagyobb szabadságot biztosít a játékosoknak, és ezzel a Krafton szerint a PUBG sokáig szeretett játék marad, mert olyan környezetet teremthetnek, ahol a saját szabályaink szerint hozhatjuk létre a világunkat.

Mesterséges intelligencia-modelleket is bevetnek, hogy a csalókat már a legelső pillanatban meg tudják állítani. A Krafton szerint ez a szituáció stabilizálódott, de szerintük ennek a technológiának még van hová fejlődnie, ugyanis továbbra is rengeteg csaló van a játékban. Ez a rendszer főképp a ranked módra koncentrál, de a tervek szerint máshol is be fogják vetni.

Legalább nem hanyagolják el a játékukat.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu