Nintendo Switch 2: a nagy N elutasította a frissebb hardvert?

Újabb pletykákat hallani a Nintendo Switch még be sem jelentett utódjáról.

 

A lent beágyazott videóban Moore’s Law Is Dead az Nvidiás forrásaira hivatkozva állítja, amiket mond. Szerinte a legtöbb játék a platformon alkalmazni fogja a DLSS-t (deep learning supersampling; mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra építő felskálázás). Ez nem lesz kötelező, de az Nvidia eszköze a rendszer technológiai korlátain való átlépésben segíthet, ugyanis a konzolban található chip még a jelenlegi leggyengébb kurrens-gen konzol, az Xbox Series S teljesítményét sem lesz képes elérni.

Nem nagy meglepetés, ha a Nintendo Switch utódja technológiailag valamelyest elavult lesz, hiszen így olcsóbban lehet gyártani azt, nem lesz belőle készlethiány, továbbá olcsóbban szerezhetik be a vásárlók is a készüléket. Az Nvidia állítólag több opciót is felajánlott a Nintendónak a hybrid platform SoC-jére (rendszerlapkájára). Az egyik megoldás a jelenleg legújabb Nvidia-architektúrát, az Ada Lovelace-et vette volna alapul (ezt a GeForce RTX 4000-es videókártyákban láthatjuk).

A Nintendo viszont egy költségoptimalizált SoC-t akart az Orinból, ami az eggyel korábbi, Ampere architektúrára épült (GeForce RTX 3000-es kártyák), ami logikus, hiszen a japán cég nem akarta a legjobb handheld teljesítményt. Viszont lesz néhány Ada Lovelace-alapú funkció a chipben, így az energiafogyasztás tekintetében jobb lesz. Emiatt érdekes lesz látni a nem egyedi hardverrel összevetve a platform teljesítményét.

A Nintendo Switch utódját a japán cég még nem jelentette be, és talán június előtt erre nem is fog sort keríteni a cég, ugyanis a pletykák szerint eltolták a platform megjelenését. Eddig azt lehetett hallani, hogy 2024 végén juthat el a masina a boltokba, de mivel a nagy N nagyobb készlettel akar nekivágni a következő platformjának, nem beszélve annak belsőleg fejlesztett (first-party) játékkínálatáról, áttolta a megjelenést 2025 elejére, így talán az első negyedévben, azaz legkésőbb március végén már a boltokban lesz az új készülékük.

De mindez még nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu