Az Nvidia lerántotta a leplet az ütős új AI GPU-szettjeiről!

TECH HÍREK – A világhírű technológiai vállalat, az Nvidia bemutatta legújabb, nagy teljesítményű GPU-it, amelyek lenyűgöző AI technológiát tartalmaznak.

 

 

Az Nvidia várva várt globális technológiai konferenciája előtt a világhírű technológiai vállalat új betekintést engedett a rajongóknak néhány nagy teljesítményű, következő generációs GPU-ba. Ezeket az új GPU-kat az AI hajtja. Utóbbi iránt az Nvidia az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődést mutatott. A rajongók és a jövőbeli vásárlók izgalmának felkeltése érdekében az Nvidia korán felfedte az új AI GPU-kat.

Az elmúlt évtizedek során az Nvidia folyamatosan segítette a videójátékok és a számítástechnika következő generációjának bevezetését, nagy teljesítményű, teljesítményorientált termékek széles választékát kínálva.

A nagyobb teljesítményű eszközök lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy tovább feszegessék a médium határait. Az olyan hihetetlen funkciók, mint a sugárkövetés, gyorsan alapfelszereltséggé válnak a modern videójátékokban. A mesterséges intelligencia megjelenése arra késztette a céget, hogy új technológiákkal kezdjen el bütykölni. Ezzel még erősebb termékeket és lenyűgöző AI-generáló eszközöket hozva létre.

 

Új Nvidia GPU részletek

 

Minden szem az Nvidia globális technológiai konferenciájára irányult, amely nagyjából 16 000 résztvevőt számlált. A Reuters szerint azonban a cég már a kiállítás előtt adott egy kis ízelítőt a fejlesztőknek az AI GPU-k legújabb generációjából. Az Nvidia az éves konferenciája előtt bemutatta a készülő Blackwell AI GPU-kat. Jelentős fejlesztések történtek a cég CUDA platformján is. A válallat a Blackwell GPU-kat az iparág következő evolúciójának tekinti, és a piac nagy „AI-fegyverének” nevezi.

Konkrétan a Blackwell GPU-k HBM3e memóriával, továbbfejlesztett specifikációkkal és egyéb továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek majd.

A beszámolók szerint az új generációs GPU-k egyelőre chiplet (MCM) vagy klasszikus kialakítást használhatnak. 2025-ben viszont áttérhetnek a multi-package revízióra. A beszámolók szerint az új GPU-k a H100-at válthatják fel a népszerűség tekintetében. A gyorsító állítólag jobb memória képességekkel, valamint 16-Hi stackkel fog rendelkezni. A mesterséges intelligencia kétségtelenül továbbra is a vállalat fókuszában marad. Emiatt az Nvidia-t korábban, 2024-ben valóban beperelték.

Az Nvidia GPU kiválasztásakor rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, a 4090-es széria pedig sok játékos kívánságlistájának élén tartja magát.

A legjobb Nvidia 4090-es GPU-kat egyszerűen nem tudják felülmúlni az olyan versenytársak, mint az Intel és az AMD, ha teljesítményről van szó.

A mesterséges intelligencia irányába történő új elmozdulás részeként számos közelgő játék fogja használni a mesterséges intelligencia technológiát, hogy még jobban bevonja a játékosokat. Köszönhetően az Nvidia új generatív eszközeinek. A Perfect World Games fejlesztőjétől származó World of Jade Dynasty a cég lenyűgöző Audio2Face eszközkészletét fogja használni a nagy részletességű ajakszinkronizálási képességek előállításához. Ezt a lenyűgöző, új korszakos technológiát más játékok, például a RealityArts Studio és a Toplitz Productions Unwake című játékának arcmozgásának pontos ábrázolására is használják majd. Mindez jelzi, hogy a mesterséges intelligencia itt van, hogy maradjon. A hardverek mellett az Nvidia számos hasznos szoftvert is fenntart, mint például a GeForce Now.

Forrás: Reuters

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu