Ezzel a zseniális húzással tör újra a csúcsra a Hang nélkül-franchise

MOZI HÍREK – Előzményfilmmel folytatódik a Hang nélkül-sorozat: a Hang nélkül: Első napban találkozik először az emberiség a hang alapján tájékozódó földönkívüliekkel. Felmerül azonban a kérdés: mi újat lehet lehet mondani az első két rész után, különösen, ha tudni lehet, hogy előkészületben van a Hang nélkül 3 is, amely Emily Blunt és a két gyerek további sorsát követi majd?

 

A ScreenRant átgondolta, hogy az előzményfilm milyen hozzáadott értékkel gazdagíthatja a franchise-t. A Hang nélkül: Első nap nagyobb költségvetésű, mint a szerény összegekből kihozott első két rész, tehát több akciót és több drámát ígér. A film erejét azonban valószínűleg a színészválasztás adja – ez a volt a második rész nagy húzása is. A rendező-forgatókönyvíró John Krasinski, aki az első rész férfi főszereplője volt, ebben az opuszban már nem szerepelhetett, ezért hasonlóan nagy kaliberű színészt kellett keresni. Cillian Murphyre esett a választás – aki azóta már Oscar-díjas lett az Oppenheimer címszereplőként. Az általa megformált titokzatos, drámai karakter tökéletes megoldásnak bizonyult, mert új irányba vitte el a történetet.

A hamarosan látható előzményfilmben ugyanehhez a fogáshoz folyamodtak az alkotók. Az emberi tényezőre helyezték a hangsúlyt, amikor két nagy formátumú színészt kértek föl a főszerepekre. Ráadásul mindketten szereztek már tapasztalatokat a horrorműfajban is. Az Oscar-díjas Lupita Nyong’O (12 év rabszolgaság) Jordan Peele Mi című filmjében brillírozott, Joseph Quinn pedig a Stranger Thingsben mutatta meg, hogy nem fél az idegen létformáktól.

A ScreenRant azt is pedzegeti, hogy a Hang Nélkül: Első nap az izgalmas jellemek mellett valószínűleg több rémisztgetést is ígér. A helyszín ugyanis New York, ahol nagyon sok az ember, hatalmas a zaj, és a főbb szereplők között nincsenek gyerekek, így semmi akadálya, hogy elszabaduljon a pokol.

(A Quiet Place: Day One – hazai bemutató: 2024. június 27.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu