Nagyot ment a kasszáknál a Szellemirtók: A borzongás birodalma – rekord a franchise történetében!

MOZI HÍREK – A Szellemirtók: A borzongás birodalma (Ghostbusters: Frozen Empire) uralta az amerikai jegypénztárakat, és a várakozások felső határán érkezett, fontos mérföldkővel az egész széria történetében.

 

 

A Sony természetfeletti vígjátéksorozatának legújabb része 45,2 millió dollárt gyűjtött be a bemutatkozása során 4345 észak-amerikai moziban. Ez lett a hétvége legnagyobb sikere a tengerentúlon. Pedig szombaton még úgy tűnt, hogy a Szellemirtók: A borzongás birodalma (Ghostbusters: Frozen Empire) 42 millió dollárral zár majd. Ám a becsléseket a vártnál nagyobb vasárnap után felfelé módosították. A nemzetközi jegypénztáraknál a film 25 piacról 16,4 millió dolláros lanyha bevétellel indult. Ez összesen 61 millió dolláros globális startot jelent.

Mégis, ezek az amerikai jegyeladások alig előzik meg a 2021-es elődjét, a Szellemirtók: Az örökséget, amely 44 millió dolláros startot ért el, miközben a népszerűségét jelentősen visszavetették a világjárvány utóhatásai.

Ez annak a jele, hogy a 30 éves franchise nem bővítette a választókörzetét a szellemirtás eredeti (és öregedő) törzsrajongóin túl.

Ráadásul A borzongás birodalma nagyobb költségvetést hordoz, mint az előző. 100 millió dollárba került a gyártása és sok millióba a forgalmazása. Az Afterlife-ot (globálisan 204 millió dollár a 75 millió dolláros költségvetéssel szemben) messze túl kell szárnyalnia, hogy igazolja az árcéduláját. (Ugyanis a moziüzemeltetők a bevételek nagyjából 50%-át megtarthatják.) A Sony arra számít, hogy a filmnek kedvez a tavaszi szünet. Azonban az új Szellemirtók a következő hétvégén a Godzilla x Kong képében erős konkurenciával néz majd szembe.

Ugyanakkor jó hír a franchise számára, hogy a hétvégi eredményeknek hála az összes Szellemirtók-film összbéveteli meghaladták az 1 milliárd dollárt!

A kritikusok és a közönség vegyes véleménnyel volt a folytatásról. A borzongás birodalma a Rotten Tomatoes-on 43%-os, a CinemaScore-on pedig „B+” értékelést kapott. Az új film a Szellemirtók: Az örökség (Ghostbusters: Afterlife) eseményeit követi, amely maga is az 1980-as évek sci-fi vígjáték klasszikusának folytatása. (A balszerencsés 2016-os reboot nem létezik ebben az univerzumban. ) A franchise veteránjai, Gil Kenan és Jason Reitman (akiknek apja, Ivan Reitman irányította az 1984-es „Szellemirtók”-at) írták az új Szellemirtókat. A legendás szellemvadászat újonnan toborzott tagjai (Paul Rudd, Carrie Coon, Mckenna Grace és Finn Wolfhard) összefognak a veteránokkal (Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Annie Potts), hogy megakadályozzák, hogy egy apokaliptikus istenség egy második jégkorszakot idézzen elő…

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu