Dragon’s Dogma 2: modokkal a mikrotranzakciók ellen

A Capcom igyekszik javítani is a játék állapotán, de ezek nem fognak segíteni a Dragon’s Dogma második részében felbukkanó mikrotranzakciókkal, amiket legalább PC-n ki lehet cselezni, de konzolon erre nincs sok esély.

 

A játékban sok mikrotranzakciós tárgy van. Az alább felsorolt összes tárgyat meg lehet szerezni a játékban vagy fizetős DLC tárgyként. Art of Metamorphosis a karakterszerkesztőhöz, Ambivalent Rift Incense a gyalogosok hajlamainak megváltoztatásához van. A Port Crystal warp helymegjelölőnek van, a Wakestone a halottak életre keltéséhez használható, 500/1500/2500 Rift Crystals mint pontok a Riften túli költéshez van, a Makeshift Gaol Key a börtönből való szökéshez jó, és a Harpysnare Smoke Beacon Harpy-csali elemként vethető be.

Ezekre született néhány mod. A Crazy’s Shop Vernworth-ben, az egyik korai városban tesz egy plusz boltot elérhetővé, és itt minden tárgyat el lehet érni anélkül, hogy a Capcomnak pénzt fizeténk érte. Az Early n’ Cheap Art of Metamorphosis pedig a karakterszerkesztéshez szükséges tárgyakat teszi eléggé korán elérhetővé. Nem csak erre van mod, hanem az Nvidia DLSS 3 integrációjára is. Ez a technológia az Nvidia GeForce RTX 4000-es videókártyán van jelen, és így jobb felskálázáshoz férhetünk hozzá a rajongóknak köszönhetően.

A Capcom eközben megígért több frissítést is. Mindegyik platformon szeretné, ha újrakezdhetjük a játékot, ha már van elmentésünk, az Art of Metamorphosis tárgyakból 99 lenne a korlát, korábban elérhetővé akarják tenni a küldetést, ahol a saját rejtekhelyünk (ahol menteni és pihenni lehet) megszerezhető, továbbá sok bugot és szövegábrázolást szeretnének javítani. PlayStation 5-re és Xbox Series-re azt tervezik, hogy kikapcsolható legyen a sugárkövetés és a mozgáselmosás, a frame rate-et 30 FPS-re is korlátozni lehet majd. Steamre a DLSS Super Resolution bekapcsolásakor a képminőség javítása a cél, illetve az, hogy ne legyen alacsony minőségű több modell bizonyos beállítások alkalmazása során.

De azért az kifejezetten szomorú, hogy megint a rajongók oldják meg azt, amit a fejlesztőknek kellene.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu