PlayStation 5 Pro: meglepő kijelentést tettek a Sony készülő fejlesztéseiről [VIDEO]

TECH HÍREK – Egyes fejlesztők kételkednek a PlayStation 5 Pro szükségességében…

 

 

A GamesIndustry.biz munkatársa, Christopher Dring szerint, aki nemrég a GDC 2024-en beszélgetett fejlesztőkkel, és a játékipar helyzetéről beszélt, a PlayStation 5 Pro, amely még idén megjelenik, nem biztos, hogy szükséges vagy izgalmas frissítés a jelenlegi konzolhoz képest.

Úgy tűnik, hogy a fejlesztők körében kevés lelkesedést váltott ki a frissített változat. „Úgy tűnik, a fejlesztők nem érezték úgy, hogy szükségük lenne rá, eleve nem igazán hozták ki a legtöbbet a PS5-ből” – osztotta meg Dring.

„Egyetlen olyan emberrel sem találkoztam, aki értette volna a lényegét” – mondta Dring.

Az Xboxról szólva Dring hangsúlyozta az Xbox piaci helyzetével kapcsolatos aggodalmakat. Megemlítette, hogy néhány nagy gamedev cég elégedetlenségét fejezte ki játékainak Xbox Series-en történő eladásaival kapcsolatban. E cég képviselője állítólag kijelentette, hogy mostantól elsősorban a PC és a PS5 platformokra koncentrálnak. Tervezik, hogy abbahagyják az Xboxon való játékkiadást, mivel azt anyagilag életképtelennek ítélték.

Az Xbox eladási teljesítményét tekintve a helyzet sivárnak tűnik. Különösen igaz ez Európában. Az eladások már 2023-ban csökkentek. Viszont 2024-re még ehhez képest is jelentősen romlott a helyzet. Ennek következtében egyes kiskereskedők azt fontolgatják, hogy teljesen beszüntetik az Xbox-konzolok és játékok értékesítését.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu