Final Fantasy XVI: nincs már messze a PC port megjelenése

A tavaly nyáron PlayStation 5-re már megjelent Final Fantasy (amit játékmenete miatt akár gúnyosan úgy is nevezhetnénk, hogy Devil May Clive, ugyanis a főszereplőt hívták Clive-nak) nemsokára el fog látogatni a Steamre (és valószínűleg az Epic Games Store-ra) is.

 

Yoshida Naoki, a Final Fantasy XVI producere a japán Famitsunak adott interjújában beszélt a játék régóta várt PC verziójáról. Yoshi-P szerint a fejlesztés jól halad, de még mindig optimalizálni kell azt a verziót, ami támogatni fogja mind a két DLC-t. A producer nem tudott megjelenési időszakot közölni, de annyit elárulhatott, hogy nem kell egy teljes évet várni rá, azaz az exkluzivitási periódus (amelyről azt hallottuk, hogy hat hónap) már letelt, így júniusra már biztosan elérhető lesz a Valve felületén a Final Fantasy XVI.

A PC port megjelenése nem sokkal a hivatalos bejelentése után lesz, ugyanis Yoshida úgy véli, hogy a PC-s piachoz a hosszú marketinges ciklusok nem nagyon passzolnak. Tehát az is lehet, hogy mondjuk áprilisban hirtelen bemutatja a Square Enix a Final Fantasy XVI PC portját, majd májusban (ezek csak általunk kitalált időszakok!) már meg is jelenik. Lesz egy demó is, amivel fel lehet mérni, hogy miképp futna a játék a gépünkön, de mivel feltehetőleg ebbe is Denuvót raknak (már van tapasztalata abban a Square Enixnek, hogy INGYENES dolgokba is tesznek…), érdemes lesz egy nagyobb rendszerigényre felkészülni.

A Final Fantasy XVI Complete Edition létezését is megerősítette Yoshida. Ez a változat értelemszerűen az alapjátékot, illetve mind a két DLC-t tartalmazni fogja. A másodikról, a The Rising Tide-ról nemrég beszámoltunk részletesebben is, és mellette érkezni fog egy új, ingyenes frissítés is, amivel PlayStation 5-ön saját ízlésünkre hangolhatjuk a gombkiosztást is.

Szóval a Final Fantasy XVI PC portja valószínűleg valamikor tavasszal meg is fog jelenni. Ha megerősíti ezt a Square Enix, majd visszatérünk rá és a rendszerigényre is.

Forrás: WCCFTech, Famitsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu