PlayStation 5: a PlayStation Plusra elő nem fizetőknek is jön egy segítő funkció!

A Game Help funkció az, ami a PlayStation Plus-előfizetőknek (szinttől függetlenül) elérhető, de aki nem fizet a Sony-nak az online többjátékos lehetőségért illetve a szolgáltatás által biztosított játékkönyvtárért, ebből kimaradt; ezt akarja a cég megoldani.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy érkezik a Community Game Help funkció. Ha megnyomjuk a PlayStation gombot a DualSense kontrolleren, akkor válasszuk a Control Centerben a Hints Inside ikonnal rendelkező kártyát. Itt nem csak a fejlesztők által biztosított tippeket érhetjük el majd a jelenleg támogatott játékokban, hanem a Community Game Help jelzővel feltüntetik, hogy mások felvételéből jött létre a segítség. Ezeket a videókat értékelni lehet. A PlayStation Appon keresztül elérhető a Game Help, így a mobilunkon nézhetjük, mit kell tenni, ha elakadtunk.

Ha szeretnénk megosztani tudásunkat másokkal, a beállításokban ezt engedélyezhetjük, de ki is léphetünk, ezzel pedig minden eddigi megosztott videónk el lesz távolítva. Angolul errefelé keressük: [Captures & Broadcasts] >[Captures] > [Auto Captures] > [Community Game Help], és itt a Participate-re bökjünk (magyarul felvételek és közvetítések, felvételek, automatikus felvételek, közösségi segítség, részvétel). Be lehet állítani, hogy havonta mennyi videót oszthatunk meg, és ha engedélyezzük a funkciót, a PlayStation 5-ünk automatikusan rögzít bizonyos tevékenységek teljesítését a játékban. Ezt egy moderátor ellenőrzi, és annak elfogadása után publikálja a felvételünket. Ekkortól kezdve nem lesz a konzolunkon a videó, így nem foglalja a helyet. A publikált videóról értesítést kapunk, és nem fogja a mikrofonunk, webkameránk, vagy a csapatos beszélgetés anyagát tartalmazni, csak a nyers játékmnetet. Játéktól függően a chatüzenetek és online azonosítók felbukkanhatnak a videónkban.

„Folyamatosan fejlesztjük a PlayStation 5 élményét, és ma örömmel jelentjük be a Game Help új fejlesztését, amely még ebben az évben megjelenik: a közösségi játéksegítséget. Ez a jelenlegi Game Help-élményt a hasznos játéktippek könyvtárának bővítésével egészíti ki olyan videókkal, amelyek automatikusan generálódnak azon játékosok játékfelvételeiből, akik jelentkeztek a közreműködésre. Amikor a közösségi tartalmakkal bővített Game Help megjelenik, minden PlayStation 5 játékos számára elérhető lesz. A támogatott játékokban a játékosok hozzájárulhatnak a játékmenetükkel, megnézhetik a játékostársak tippjeit, vagy hozzáférhetnek a fejlesztők által készített Game Help tippekhez. A játékfejlesztők továbbra is létrehozhatják saját tippvideóikat is, ahogyan azt olyan népszerű, ma már elérhető címekben láthatjuk, mint a The Last of Us Part II Remastered és a Marvel’s Spider-Man 2,” írta Sabrina Meditz, a Sony Interactive Entertainment termékmenedzsmentért felelős vezető igazgatója.

A Community Game Help valamikor idén rajtol el.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu