A Bandai Namco is rászáll a modokat tartamazó videókra a YouTube-on!?

A Capcom nemrég azzal keltett negatív figyelmet, hogy az egyik Street Fighter 6-os bajnokságon felbukkanó meztelen Chun Li miatt elkezdte kollektívan töröltetni a YouTube-ról a japán kiadó játékainak modjait bemutató videókat. Ehhez most csatlakozhat egy másik cég…

 

A Tekken 8 népszerű játék lett. Emiatt nem csoda, hogy sok mod készül hozzá. Olyasmikre kell gondolni, hogy a verekedős játék karaktereinek kinézete, modellje módosulhat. Ezekből gyakran bemutató videók szoktak készülni a YouTube-on, és ezekre szállt rá a Bandai Namco. Hiába népszerű moddereket vesznek célkeresztbe, a japán kiadó célja egyértelmű: el akarják ijeszteni a közönséget a moddolt játékoktól.

Egy dél-koreai modder, Umin számolt be először arról a Twitteren, hogy szerzői jogi követelésre hivatalozva a Bandai Namco több Tekken 8 modos videóját eltávolíttatta a YouTube-ról. Emiatt fontolgatni kezdte, hogy elvonul a Patreonra (ami a modokért fizetés miatt lehet aggályos, és emiatt is bajban lehet az illető), majd néhány órával később már arról számolt be, hogy áprilisban a YouTube törölni fogja a csatornáját a Bandai Namco követelései miatt: egy elrejtett videót is leszedettek ugyanis a csatornájáról, és ezért el is köszönt a Google videómegosztó felületétől.

Egy másik Tekken 8-as játékos, Iamop is megnézte a YouTube-csatornáját, és ő is szerzői jogi követelést kapott egy modgyűjtemény, illetve egy boss mozdulatos bemutató miatt. Utóbbi nem is mod, és letöltő link sincsen sehol, és emiatt arra gyanakszik, hogy már a modokat vagy vizuális módosításokat tartamazó videókra is rászállhat a Bandai Namco ebből kiindulva.

Még nem tudni pontosan, hogy ki lépett rá a Bandai Namco tyúkszemére, de minden bizonnyal azért történnek ezek a szerzői jogi követelések, mert a japán kiadó veszélyesnek ítéli a modokat a cég pénztárcájára, ugyanis a Tekken Shopban mikrotranzakciókért lehet venni kozmetikus tárgyakat a verekedős játék karaktereinek.

Ha egy az egyben valaki lemásol valamit a Tekken Shopból, ott talán még érthető lenne az ilyen fellépés. Amúgy pedig unfair, amit a Bandai Namco tesz.

Forrás: MP1st, Tekken,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu