Remake-et kap egy régebbi Sonic játék?

A SEGA állítólag nem csak a Yakuza franchise részeit modernizálná (ezek már megtörténtek; azóta az az IP Like A Dragon néven fut), hanem egy másik, a nyugaton sokkal ikonikusabbanak tekinthető sorozat egyik epizódjából tervez a pletykák szerint egy modernebb verziót.

 

Először egy portugál publikáció, a Universo Nintendo kérdezte a Twitteren, hogy a 2003-ban megjelent Sonic Heroesból játszana-e a közönség egy olyan változatot, ami az Unreal Engine 5-ön fut. Ezt a „javaslatot” aztán egy ismert SEGA/Atlus bennfentes megerősítette, ugyanis ő is azt hallotta, hogy a csapatos Sonic-játékból valóban készül egy Unreal Engine 5-öt használó remake. Az illető korábban sokat beszélt a japán cég remake-jeiről és rebootjairól (Jet Set Radio, Crazy Taxi, Golden Axe…). Ezek a játékok mind fel fognak szerinte bukkanni a Nintendo Switch még be sem jelentett utódján, és azt is írta már, hogy egy új Virtua Fighter is készül cross-play támogatással és rollback netkóddal.

A Sonic Heroes 2004-ben (Japánban 2003. december 30-án) jelent meg PlayStation 2-re, Xboxra és GameCube-ra, majd 2004 végén érkezett a PC port. A PlayStation Networkön is felbukkant 2012-ben Európában, illetve 2014-ben Japánban, de furcsa módon Észak-Amerikában kimaradt ez a digitális újrakiadás, holott mégis inkább ennek a közönségnek szólt a csapatos Sonic játék (ugyanis négy eltérő csapatot irányíthattunk: Team Sonic, Team Dark, Team Rose, illetve Team Chaotix, mindegyiknek egyedi története volt).

Egy másik újítás a Sonic Heroes játékmenetében az volt, hogy a csapatunkban levő három karakter között bármikor váltani lehetett, és képességeiket külön-külön lehetett fejleszteni a pályákon elhelyezett powerupok segítségével. A tempó viszonylag gyors volt, de azért nem volt olyan kiváló a végeredmény… bár a 2006-os Sonic The Hedgehognál még ez is fényévekkel jobb volt.

A Sonic Heroes Remake még csak pletyka, ugyanis hivatalosan a SEGA nem beszélt erről, és talán egy kis ideig nem is fog. Mindenesetre érdekes elképzelés pont EBBŐL a játékból felújítást készíteni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu