Visions Of Mana: mintha meg sem kopott volna az IP a szünete alatt [VIDEO]

A Square Enix több mint 15 éve nem nyúlt hozzá a Mana IP-hez, ami felettébb érthetetlen a japán kiadótól, de végre egy új epizód is készülőfélben van, így a SNES óta velünk levő franchise nemsokára egy cross-gen címmel fog bővülni, amit az Ouka Studios fejleszt; ezt Oyamada Masaru, a játék producere erősítette meg a Famitsunak adott interjújában.

 

A történet úgy szól, hogy Tianeeában, a Tűzfaluban mindenki a Tündér eljövetelének és egy „alm” elnevezésének megünneplésére készül. Négyévente kiválasztják a világ minden tájáról az almokat, akik elutaznak a Mana Fájához, és megfiatalítják a mana erejének áramlását. Egy lélekőrt is kiválasztanak, aki biztosítja az alm-ok biztonságos zarándoklatát. Val az egyik ilyen őr. A Tünde érkezésének napján Val elhozza gyermekkori barátját a fesztiválra. Ahogy a nap az égbolt alá bukik, minden néző lélegzetvisszafojtva várakozik, remélve, hogy őt választják ki alm-nak. A Tündér végül leereszkedik Val barátja elé, és kinevezi őt a Tűz Almjának. A falubeliek mindkettőjüktől búcsút vesznek, és imádkoznak a sikerükért, miközben életük kalandjára indulnak.

Néhány karaktert is bemutatott a Square Enix. Val Tianeeából, a Tűzfaluból származik. Ő az újonnan kinevezett lélekőr és a játék főszereplője. Kíváncsi fiú, aki pozitívan áll az élethez. Amikor Val gyerekkori barátját kiválasztják alm-nak, a fiú elindul egy világkörüli útra, hogy elkísérje őt a zarándoklatra. Valhoz hasonlóan Hinna is Tianeeából, a Tűzfaluból származik. Hinna Val gyermekkori barátja. Amikor megkapja a megtiszteltetést, hogy őt választják Tűz Almjának az idei zarándoklatra, el van ragadtatva, hogy vele együtt vághat neki ennek a kalandnak. Careena Longrenből, a Szél völgyéből származik. Egy szerencsétlen baleset elvette egyik értékes szárnyát, de még ez sem tudta elnyomni a vágyát, hogy kinevezzék Almnak, és megismerje a Longren kívüli világot. Ritkán látni őt legjobb barátja, Ramcoh, egy szent állatkölyök nélkül. Ramcoh megmentette Careenát, aki egy balesetben megsérült, és ezután Longrenben kezdett élni. Morley Etaernből, a Holdfényes Községből származik. Morley gyermekkora óta a szülővárosában történt szörnyű katasztrófa súlyát hordozza a vállán. De miután találkozott Vallal és a többiekkel, képesnek találja magát arra, hogy szembenézzen fájdalmas múltjával.

Az elemental vesselek olyan misztikus ereklyék, amelyek az elemek erejét hordozzák magukban. Mindegyikük egy másik elem manáját tartalmazza. Ezeket az erőket harcban és felfedezés közben is használhatjuk. Például a földön szétszórt, furcsán izzó kioldóknál, vagy hogy széllökéseket generáljunk, sziklákat mozdítsunk el, vagy akár lelassítsuk az időt, hogy utakat nyissunk és rejtett tárgyakra bukkanjunk a térképen. Egy új vessel beszerzése után érdemes visszatérni a már bejárt területekre, ugyanis más kioldók elérésével új helyeket nyithatunk meg. Az elemental vesselekkel a karakterünk osztálya is változhat, így más statisztikákat, fegyvertípusokat és egyedi mozdulatokat vagy képességeket kapnak az elemük alapján. Egyes képességek korlátozhatják az ellenség mozgását, vagy regeneráló hatásokkal gyógyíthatják csapatunk többi tagjait.

A szél vessele a a Sylphid Boomerang, ami képes irányítani a légáramlatokat. Használjuk széllökések létrehozására, amikor egy olyan törött ösvényre bukkanunk, amely túl nagy ahhoz, hogy átkelhessünk rajta. Erősítsük meg az ugrásainkat a széllel, vagy idézzük meg a levegő által felhúzott sziklalépéseket. A Hold vessele a Luna Globe, ami képes manipulálni az idő folyását. Lelassíthatja az időt, hogy a játékos átjuthasson a befagyott zuhatagokon, vagy visszaállíthasson egy adott területet a korábbi állapotába.

A harcok során a Sylphid Boomerang alkalmazásával le tudja kötni és a levegőben tudja tartani az ellenfelünket, miközben sebzést is okoz. Amikor egy támadás eltalálja a lekötő széllökést, az szélfoszlányokra szakad, amelyek szétszóródnak, hogy más ellenséget is eltaláljanak a környéken. Val és a Sylphid Boomeang Rune Knight osztályt, Careena esetében Dancer, Morley esetében pedig Nomad karakterosztályt biztosít. A Luna Globe holdenergia-csapdákat hoz létre, hogy csökkentse az ellenség mozgási sebességét, ha beléjük lépnek. Ha mi teszünk így, lerövidül a varázslatok hatóideje. Val Aegis, Careena Moon Charterer, Morley pedig Nightblade osztályba léphet át vele.

A pikulok töltik be a játékban a chocobók szerepét. A Beckon Bellel lehet megidézni őket, hogy a térképen sokkal gyorsabban közlekedhessünk. Minden ellenséget eltapos, ha az az útjában áll, így ha gyorsan el szeretnénk jutni valamelyik helyre (például az elemental vesselek miatt visszatérnénk valahová), így tempósabban eljuthatunk oda, így az akció-RPG nem lassul le túlzottan.

A Visions of Mana a nyáron jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft Store, illetve PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu, Famitsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu