Ki a legikonikusabb videójátékos karakter? Az eredmény meglepő!

A 20. BAFTA (British Academy of Film and Television Arts = Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia) játékokra hegyezett díjátadó gálája még napokra van (április 11-én este nyolc órakor veszi kezdetét), de az egyik szavazásuk szerint kiderült, hogy melyik hősnek osztható ki a legikonikusabb videojátékos karakter aranyérme.

 

Több mint négyezer szavazat alapján állt össze a top 20-as lista, miszerint a Tomb Raider főhősnője, Lara Croft a legikonikusabb videojátékos karakter. Nem Mario (ő a második helyen végzett), viszont meglepő az is, hogy a dobogó harmadik helyére a 47-es ügynök lépett fel a Hitmanből. Sonic nem fért a pódiumra (negyedik hely), és mások is meglepően alacsony pozícióban végeztek. Nézzük a többieket az ötödik helytől: Sackboy (LittleBigPlanet), Pac-Man, Link (The Legend of Zelda), Master Chief (Halo), Kratos (God of War), Shadowheart (Baldur’s Gate 3), Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2), Pikachu (Pokémon), Steve (Minecraft), Solid Snake (Metal Gear Solid), Crash Bandicoot, Cloud Strife (Final Fantasy VII), Astarion (Baldur’s Gate 3), Kazuma Kiryu (Yakuza), Ellie Williams (The Last of Us), illetve Nathan Drake (Uncharted). A Larian játéka két karakterrel is elfért a listában, és ez is bizonyítja, hogy a Baldur’s Gate 3 nem gyenge.

Shelley Blond, Lara Croft eredeti megformálója és megszólaltatója így reagált Croft kisasszony első helyére: „Amikor az eredeti Tomb Raider játék hangját szinkronizáltam, nem sejtettem, hogy ilyen globális jelenség lesz, és ezt az Eidos vagy a Core Design sem tudta. Korábban csak gyerekeknek szóló játékokkal foglalkoztak, és persze remélték, hogy sikeres lesz, de szerintem minden várakozást felülmúlt. Lara Croft hangjának megalkotása során csak úgy jöttem rá [a megfelelő hangzásra], hogy megnéztem az előttem lévő durva vázlatokat, és megjegyeztem, hogy ő egy női Indiana Jones típusú karakter, tökös és jól beszélő.

Lara már csak azért is nagyon különleges számomra, mert olyan sokat jelent a játékosoknak. Szeretek történeteket hallani olyan emberektől szerte a világon, akik játszottak a játékkal, és Lara segítségével menekültek a zaklatóik elől, vagy segített nekik abban, hogy erősebbnek érezzék magukat, amikor ki akartak állni a szeretteik elé. És a legszebb az, amikor azt hallom, hogy a játékosok a már nem velünk élő szüleikkel játszottak vele, és a hangom, a játék zenéje és a hangeffektek mind-mind a szeretett személyhez fűződő emlékeikbe burkolóznak. Megtiszteltetés számomra, hogy szerepet játszhatok ebben nekik. A férjemről már jóval azután tudtam meg, hogy játszott a Tomb Raiderrel, és élvezte, amikor Lara Croft sikoltozott és nemet mondott. Most persze ezt kell elviselnie nap mint nap,” mondta Blond.

Gratulálunk a nyertesnek.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu