Az Electronic Arts ügyes trükkel uralta a márciusi európai játékeladásokat

Európában annyira kisajátította az Electronic Arts a játékeladási toplistát, hogy a tíz pozícióból hat lett a kiadóé, így ezt eléggé domináns tejesítménynek lehet nevezni.

 

Márciusban az Andrew Wilson vezette Electronic Arts egy dörzsölt húzással keltett figyelmet. A kiadó ugyanis úgy határozott, hogy a Steamre felpakol egy halom játékot. Ennek a sok címnek része a Command & Conquer The Ultimate Collection, amiben több C&C epizód is megtalálható, és mivel a valós idejű stratégia franchise rajongóinak száma nem elénysző, a top 10-ből ÖT helyet elvitt a Command & Conquer! Sőt, ha a top 20-as listát nézzük, a helyzet még erősebb, ugyanis a húszból tizenegy tartozik a franchise-hoz.

Erről a Gamesindustry számolt be a GSD adataira hivatkozva. Ez a legtöbb digitális értékesítést is figyelembe veszi a lemezes értékesítéseken túl, de a digitális eladási adatokat a 505 Games és a Nintendo nem közli, így emiatt a lista egy kissé mindig torz lesz. A top 10-ben a legjobb eredményt az új játékok közül a Dragon’s Dogma 2 érte el (a Capcom játéka PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re jelent meg, és két hét alatt érte el ezt az eredményt), de ez állítólag alacsonyabb eladásokat ért el a Final Fantasy VII Rebirthnél (ha két hétre vonatkozó értékesítéseket nézünk), holott a Square Enix alkotása csak PlayStation 5-re jelent meg. Hardveresen a 2023 márciusi eredményhez képest 27% a visszaesés; az éllovas a PlayStation 5 volt a közel 31%-os csökkenése ellenére is.

Európai játékeladási top 10, 2024. március:

  1. EA Sports FC 24 (Electronic Arts)

  2. Helldivers 2 (Sony)

  3. Dragon’s Dogma 2 (Capcom)

  4. Command & Conquer: Generals (Electronic Arts)

  5. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (Ubisoft)

  6. Grand Theft Auto V (Rockstar)

  7. Command & Conquer: Red Alert 2 (Electronic Arts)

  8. Command & Conquer: Tiberian Sun (Electronic Arts)

  9. Command & Conquer: Renegade (Electronic Arts)

  10. Command & Conquer: Red Alert (Electronic Arts)

Forrás: VGC, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu