Játszható egy törölt Nintendo 64-es Tomb Raider-klón! [VIDEO]

Egy olyan külső nézetes akció-puzzle játékról van szó, amelyben a főszereplő egy vonzó poligonhalmaz hölgy… és ezúttal nem Lara Croftról van szó, így abszolút azt mondhatjuk, hogy egy Tomb Raider-klón jutott el a nyilvánosság elé.

 

Az 1990-es évek végén, a Tomb Raider és a Perfect Dark sikereit látva egy stúdió azon kezdett dolgozni, hogy nekik is legyen egy olyan játékuk, ahol egy női főhős platformerkedik és küzd. A Bits Studios játékának neve Riqa volt, és az 1999-es E3-on bemutatták. Sosem jutott messzebb a prototípus fázisnál, így nem csoda, hogy sokszor halasztották, majd végül törölték az egészet. Viszont itt nincs vége a sztorinak…

Ten Shu, a Riqa egyik fejlesztője korábban egy másik befejezetlen játékuk, a Die Hard 64 több verziójából publikált ROMokat, azaz azt is már emulálni lehet. Most viszont a Riqa esetében dokumentálta, hogy milyen állapotban volt a játék a fejlesztés során. Terepszínű gatya, lézerektől való arrébb szökkenés, létramászás, illetve pár rosszfiú lelövése. Utóbbi úgy hangzik, mintha a Tomb Raiderről lenne szó, csak egy kicsit animésebb stílusban. Még egy nem használt mech mellett is elhalad főhősnőnk.

A játékot már elérhetjük az Internet Archive-on (és ez ellen a Nintendo nem panaszkodhat: hivatalosan meg sem jelent a játék, így ebbe SEMMI beleszólásuk nem lehet!), így a ROMokat ott megtaláljuk, és ha EverDrive 64-ünk van, akkor azon is futtathatjuk (tehát konzolon is menne ezzel a kazettával). Ten Shu bemutatja azt is, hogy miképp kell emulálni PC-n (ehhez nem is nagyon kell egy kifejezetten modern számítógép; nem egy PS3-szintről van szó). Ten Shu 1997 és 2001 között dolgozott a Bits Studiosnál. Sok kiadatlan N64-es játékon dolgozott, és néhány évvel később ezek jelentős része GameCube-os és PS2-es cím lett.

Csak egy kicsi hülyeség van: két kontroller kell. A második kontrollerrel lehet előhozni a menüt és a pályaválasztást. A négy build a rar fájlban a legutolsó build a törlés előtt; a csapat ezután a Die Hard 64-re, illetve a Thieveworldre lett áttéve. Utóbbiból született 2003-ban a Rogue Ops. A stúdió ezen túl a Die Hard: Vendettán és a Constantine-en (filmből-játék) készült, utóbbi 2005-ben jelent meg PC-re.

Forrás: PCGamer, Internet Archive

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu