PS5 Pro: újabb részletek derültek ki, miközben a Sony lesújtott a szivárogtatókra!

TECH HÍREK – A Sony eltávolította a PS5 Pro specifikációit kiszivárogtató Moore’s Law is Dead nevű tartalomkészítő videóját, amivel gyakorlatilag megerősítette, hogy a specifikációi valódiak…

 

 

Egyértelmű, hogy a Sony igyekszik rejtegetni, de ebben az iparágban nagyon nehéz az olyan konzoloknak, mint a PS5 Pro, a hivatalos bejelentés napjáig névtelenségben maradniuk. Nemrég még arról számoltunk be, hogy a PlayStation 5 Pro nyílt titok, és a fejlesztők már készülnek a PlayStationtől érkező új hardverre. Néhány órával ezelőtt azonban újabb részletek jelentek meg arról, hogy ezek a fejlesztések hogyan fognak érvényesülni a játékokban.

Mielőtt belemerülnénk a PS5 Pro legújabb információiba, be kell számolnunk arról, hogy a Sony eltávolította azt a videót, amely kiszivárogtatta a konzol specifikációit.

Ezt a YouTube-videót a Moore’s Law is Dead tartalomkészítője rakta ki még múlt hónapban. Ezt követően olyan csatornák, mint az IGN, a The Verge és az Insider Gaming megerősítették a youtuber beszámolóját. A legfrissebb, amit tudunk, hogy a videót eltávolították a „Sony Interactive Entertainment szerzői jogi igénye miatt”, ahogy azt maga Tom Warren írta az X/Twitter fiókján.

A szerzői jogon túl a Moore’s Law is Dead videó eltávolításának konkrét oka nem ismert. Ám minden jel arra utal, hogy a Sony mindenáron meg akarja védeni a további kiszivárogtatásokat, ahogy azt a VGC állítja. Maga a tartalomkészítő egyelőre nem nyilatkozott.

 

Új PS5 Pro részletek

 

Miközben a Sony igyekszik megakadályozni a PS5 Pro kiszivárgását, néhány órával ezelőtt Tom Warren egy új jelentést tett közzé. Ez újabb részleteket tartalmaz a konzolról. Néhány hete már beszámoltunk az „Enhanced for PS5 Pro” kifejezésről, amiről sokat lehet majd hallani, hiszen ezt a címkét kapják majd azok a játékok, amelyek elméletileg 4K-val, 60 FPS-sel vagy ray tracing effektekkel frissülnek.

Nos, a The Verge újságírójának új információi ebbe az irányba mutatnak, arról, hogy az új és a jelenlegi játékok hogyan frissíthetők fel, hogy kihasználják a PS5 Pro teljesítményét.

A fő hírként hozzáteszi, hogy a Sony mérnökei dolgoznak egy „ultra-boost módon” a kicsit régebbi címekhez. Ez javulást hozna ezeknek a játékoknak a PlayStation 5 Pro-n. Különböző források a The Verge-nek azt mondják, hogy a Sony azt szeretné, ha a fejlesztők egy PlayStation 5 Pro exkluzív módot készítenének. Utóbbi kombinálná a fent említetteket, a PSSR-t a 4K-ra skálázáshoz, a 60 FPS-t és a ray tracinget. A fentebb említett címke azonban azokra a játékokra is vonatkozna, amelyek nem tudják elérni a 60 képkocka/másodpercet.

Úgy tűnik, a kulcs az, hogy sok játéknak kapnia kell egy patchet a fejlesztőtől, hogy hozzáférjen az ultra-boost fejlesztésekhez, különben a fentiek nem fognak megjelenni.

Fontos, hogy a cégek használják az SDK-t (Software Development Kit). Ezzel a legtöbbet hozhatják majd ki a PlayStation 5 Próból. Ráadásul hozzáférhetnek a PS5 Pro által az alapkonzolhoz képest kínált 1,2 GB többlet memóriához.

Forrás: VGC, The Verge, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu