Mikorra várható a Fallout 5? Íme a Bethesda válasza

A Bethesda tudja, hogy a játékosok már nagyon várják a Fallout 5-öt, de azt mondja, hogy „nem tudnak mindent egyszerre csinálni”.

 

 

Egyértelmű, hogy a közösség ki van éhezve a Bethesda posztapokaliptikus sagája új részének, a Fallout 5-nek megjelenésére. Hiszen a Prime Video Fallout-sorozatának sikere megmutatta, hogy a játékosok új kalandokra vágynak a pusztaságban. Azonban reálisan kell látnunk a Bethesda Game Studios jelenlegi helyzetét.

A Microsoft tulajdonában lévő stúdiónak a Starfield és a hozzá tartozó kiegészítő fejlesztésével van tele a keze, de sok munkatársuk dolgozik a várva várt The Elder Scrolls 6-on is.

Ennek fényében az elmúlt napokban sokat beszéltek a Fallout 5-ről. Ám a játék minden bizonnyal még messze van. A Bethesda egyik veterán forgatókönyvírója elmagyarázta, miért tart ilyen sokáig a cím megjelenése. Emil Pagliarulo az X/Twitteren válaszolt egy felhasználó kérdésére: „A nap végén a legfontosabb erőforrásról, az emberekről van szó, tehetséges embereink vannak, akiknek időre van szükségük ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat csináljanak. Tehát nem tudjuk egyszerre megcsinálni az egészet” – mondja. Nem szabad elfelejteni, hogy a Fallout-sorozat hatására a játékok a Steamen is feltámadtak, és a játékosok száma megugrott.

A valóság az, hogy a Fallout 5 a 2030-as éveknél előbb nem nagyon várható. Todd Howard legutóbbi nyilatkozata az IGN-nek adott interjújában, amikor a poszt-apokaliptikus RPG-saga következő címéről kérdezték, arra utal, hogy a Bethesda-főnök nem akar dátumot mondani. „Kerülni fogom, hogy bármiről is dátumot adjak meg. Ezt a nehezebb úton tanultam meg. Szóval nyilvánvalóan a fókuszunk most, amikor új fejlesztésekről van szó, a The Elder Scrolls VI-ra irányul, de ez nem jelenti azt, hogy nem tervezünk más dolgokat” – magyarázza.

 

Min dolgozik a Bethesda, ha (még) nem a Fallout 5-ön?

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Bethesda a Starfieldre és a készülő „igazán jó frissítésekre” koncentrál. Beleértve a Shattered Space bővítményt. Azonban a stúdió a Fallout 76-on is keményen dolgozik: „Még mindig keményen dolgozunk, nyilvánvalóan a Fallout 76-on, és látjuk a közösséget, nagyon sokan jönnek és fedezik fel ezt a játékot, és elégedettek azzal, ahogy a játék fejlődik. Úgy értem, ez az egyik legjobb közösség az összes videójátékban.” Ami a másik nagy franchise-ját illeti, nemrég írtunk róla, hogy a The Elder Scrolls VI fejlesztése éppen hol tart, illetve mikorra várható a játék.

Forrás: X, IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu