Egy milliárd dollárért felvásárolja a Google a Twitch.tv-t

A Google-höz közelálló források szivárogtatták ki, hogy az amerikai cégóriás most már aláírta az a szerződést, melynek értelmében egymilliárd dollárt fizetnek ki a Twitch-ért.

ps4pro.eu_twitch_2

Egyelőre azért még teljesen biztosat nem lehet tudni az üzletről, például a pontos ár sem ismert. Az viszont biztos, hogy a Twitch befektetői elégedettek azzal, hogy többszörösét kapják majd vissza annak az összegnek, amelyet egykor a Twitch-be invesztáltak.

Az felvásárlás mindenesetre jól mutatja, hogy az Internetes live streaming micsoda üzlet és a kompetitív gamer sport nézői szempontból sem rossz biznisz – több millió nézőt tart a képernyő előtt és olyan díjakat tud felkínálni a játékosoknak, amelyek még a profi golfversenyeket is lehagyják, nem is beszélve a többi milliárd dolláros reklámlehetőségekről.

ps4pro.eu_twitch_1

A Google és a Twitch nem akarták kommentálni az üzletet, amely egyébként először májusban pattant ki a Variety hasábjairól – konkrét, biztos forrást ők sem tudtak megemlíteni, csak annyit árultak el, hogy belső források szerint a Google egy teljes összegű ajánlatot tett és az üzlet részleteit hamarosan felfedik.

Egyébként a Google Youtube-os divíziója foglalkozott az akvizícióval, amely egyébként alaposan felrázza majd a Youtube üzletét is. A Google a Youtube-ot 2006-ban vásárolta meg, 1.65 milliárd dollárért.

Forrás: Venturebeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu