Tales from the Borderlands Ep. 2: Atlas Mugged – Te élsz?!

TESZT – Elég sokat váratott minket a Telltale Games. A novemberi debütálás után nem kevesebb, mint négy hónapot kellett várnunk arra, hogy folytatódjék a két… másfél… egy szálon futó történet. De már megint cliffhanger vége lett!

 

Ez a játék nem kevésszer utal ki valamire, valakire, vagy néhol egy bizonyos mémet löknek a szereplők. Hogy ne nagyon spoilerezzek (na ez a nehéz, de igyekszem nem lelőni, hogy ki és mit mondott), lesz itt többek között egy Mortal Kombat utalás, egy Pewdiepie-ra való kikacsintás, egy Duke Nukem mondat is el fog hangozni, de még egy mém mondatot is hallani fogunk a sztori során. Abszolút váratlanul fognak ezek elhangozni, de szerintem ez remekül sült el. Bár a mennyiségük…

16-31-09-183

De ezt még meg is fejelték egy összefoglalóval, ami amúgy nagyon tetszetősen néz ki – ezzel nem fogok szerintem spolierezni, úgyhogy leírom: azzal kezdődik, hogy „Igen, igen, ez már jó ideje történt. Mindenki tudja. […] De sajnálatos módon… a tervek nem úgy mennek, hogy… na, tudod…”  És a stáblistában ugyanúgy megcsinálták azt, amit az első rész végén – komolyan komolytalan!

16-33-31-643

Rhys

Ebben az epizódban nem nagyon fogunk mászkálni. Rhys itt egy picit nagyobb szerepet kapott, hiszen először felbukkan egy régi-új szereplő, majd egy másik, a vérünket óhajtó ellenség, de aztán a szemimplantátumával felfedez valami egészen durvát, majd végül döntést kell hoznia, hogy kinek a segítségét használja ki az epizód legvégén.

„Ha a Telltale nem fél év múlva hozza ki a harmadik epizódot, nem lesz itt gond.”

Mert igen, már megint ezt játszották el, mint a… hm, talán a The Walking Dead egyik első évados epizódjának a végén. Remélhetőleg a végkimenetelre nem kell majd megint ennyit várnunk, mert az már picit röhejes lenne. (Talán nem kellene egyszerre ennyi fát tartani a tűzbe, kedves Telltale…)

16-40-51-349

Fiona

A másik főszereplő sem fog tétlenkedni, bár szerintem ezúttal kicsit háttérbe szorult Rhys-hez képest. Arra leszek kíváncsi, hogy miben lesz befolyásoló hatású az epizód közepe felé történő vásárlásunk – itt talán már a harmadik epizódban látni fogjuk az eredményét. Az ő történetvonalán nem kevesebb, mint NÉGY új karakter bukkan fel, és nem meglepő módon három a halálunkat fogja kívánni, a negyedik pedig a hillbilly akcentusát és tudását fitogtatva segíteni fog majd nekünk. Persze vele is lesz egy kis nyomozósdi. Fagyos. Hideg. Meleg. Forró. Jó ötlet volt.

16-43-15-881

Már megint ütős zenével nyit

Valahogy a Telltale tellitaleálat zenéket szed össze az epizodikus játékaiba. Eddig magasan a kedvencem volt a The Walking Dead második évad első részének a stáblistája alatt hallható In The Water az Anadel együttestől. Most emellé fellépett a… hm, ne spoilerezzek, egy jelenet közben, kb. 20-25 percnyire az epizódban felbukkanó stáblistás rész közbeni zene. Ez zseniális, megadja a hangulatot, abszolút Borderlands-be illő.

17-45-53-040

Látványtalan?

Még mindig azt mondom, hogy ezt lehet grafikára fokozni, hiába cel-shaded látványvilágú a Tales from the Borderlands (is). De szerencsére nem húzza le az értékelést nagyobb mértékben. A történet itt-ott félbe lesz szakítva a visszaemlékezések közben (nem egyszer kacagtatóan), és azért a quick time eventek és a lövöldözős szegmensek sem kerülnek kihagyásra. Most már kezd beindulni a történet is – vajon miként hat majd a sztorira a végén a választásunk? Sajnos nem tudom.

17-48-44-586

Jó lesz ez, de mennyit is kell várni?

Ha a Telltale nem fél év múlva hozza ki a harmadik epizódot, nem lesz itt gond. Ez az epizód remek lett, bár egy-két referenciát nem értek, hogy miért raktak bele. (Talán azért, hogy ezzel reklámozzák maguka… ÁHÁ, ezért.) Borderlands-fanoknak szerintem erősen ajánlott, Telltale-eseknek szintén. Egy próbát mindenféleképpen megér.

-V-


Pro:

+ Az összefoglaló az elején érdekes stílusú
+ Az új karakterek nagyon ígéretessé teszik a történet folytatását
+ Az a bizonyos régi-új visszatérő. Nagyon feldobja a hangulatot!

Against:

– Egy-két utalás és mém
– Erre miért kellett ennyit várnunk?
– …és mennyit kell várni a folytatásra?


Kiadó: Telltale Games

Fejlesztő: Telltale Games

Stílus: Kaland

Megjelenés: 2015 Március

Tales from the Borderlands Episode Two: Atlas Mugged

Játékmenet - 8.6
Grafika - 8.8
Zene/audio - 9.2
Történet - 9
Hangulat - 9.4

9

KÍVÁLÓ

Elég sokat váratott minket a Telltale Games. A novemberi debütálás után nem kevesebb, mint négy hónapot kellett várnunk arra, hogy folytatódjék a két... másfél... egy szálon futó történet. De már megint cliffhanger vége lett!

User Rating: 4.3 ( 2 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu