The Witcher 3: PS4 vs. PC (1.02, 1.03, 1.04) – egyre nagyobb a különbség! [VIDEO]

Az Eurogamer egymásnak ugrasztotta a PlayStation 4-es és PC-s The Witcher 3: Wild Huntot egyetlen céllal – arra voltak kíváncsiak, hogy egy viszonylag olcsón összerakható PC-vel el tudják-e érni a PlayStation 4 látványvilágát és frameratejét. Itt most nem az a cél, hogy a 60fps sebességet el tudják érni, mivel a konzolos verziók fixen 30 képkockás képfrissítéssel futnak.

A processzor és videókártya, amelyet a PS4-es verzió ellen futtattak, egy Intel Core i3-4130 és egy GeForce GTX 750 Ti, de bevallottan fel kellett húzni a VGA órajelét ahhoz, hogy 30 fölött maradjon a sebesség – ez látható a harmadik panelon a lenti videóban. AMD szinten egy R7 260X ajánlott a PS4-es szint eléréséhez – mind a két kártya 2 gigányi VRAM-mal érkezik. Az ő ajánlott beállításaik ezek lennének, így jóformán pontosan azt látnánk PC-n, mintha a konzolos verziót játszanánk.

A videó érdekessége egyébként, hogy bemutatja, ahogy az újabb és újabb patch-ekkel egyre nagyobb az ék a The Witcher 3 PC-s és PS4-es verziója között – persze csak a megfelelő PC-s hardverrel felvértezve.

V-Sync: On
Resolution: 1920×1080
Nvidia Hairworks: Off
Number of Background Characters: Low (itt megjegyzendő, hogy a konzolos változat még ennél is alacsonyabb beállításokkal működik a tesztek alapján)
Shadow Quality: Medium
Terrain Quality: Medium
Water Quality: High
Grass Density: Medium
Texture Quality: Ultra
Foliage Visibility Range: Medium
Detail Level: Medium
Ambient Occlusion: SSAO
All post effects on except vignetting.

A PC-s verziónak egyébként kijött már az 1.05-ös frissítése is és állítólag rövidesen várható konzolokra, így PS4-re is. Lássuk hát az összehasonlító videót, mert ebben látható a lényeg:

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu