PS4: Európában tarol a Sony szerint

Eddig is tudtuk, hogy a Sony PlayStation 4 igencsak sikeres eladásokkal rendelkezik. Azt is láttuk már, hogy az Egyesült Államokban miként alakulnak az adatok az Xbox One-nal összehasonlítva. Igen ám, de Európa nem nagyon került szóba, egészen idáig. Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment európai elnöke közölt néhány adatot a mi régiónkkal kapcsolatban.

Az európai területen 70 és 90 százalék közötti piaci részesedéssel rendelkezik a PlayStation 4, amely minden országban piacvezetőként van jelen. Ez azért eléggé egyoldalú helyzetnek tekinthető a Microsoft Xbox One-jával szemben, amely bár az Egyesült Államokban a 18-ból 3 hónapban volt listavezető, de Európában nem nagyon, Japánban pedig szinte egyáltalán nincsen esélye. Utóbbi területen ugyanis a múlt héten mindössze 100 konzolt értékesítettek, miközben a PS4-ből 11 ezer került értékesítésre, bár a Sony konzolja a 3DS és a Wii U mögött végzett. (Érdekes, hogy 10 ezer PS Vita-t adtak el múlt héten Japánban – ott tényleg sikeres a handheld, de ez ugye nem elég a nagyobb támogatáshoz…)

ps4pro.eu_dusty-PS-vita-playstation-vita-sad-face-sad_1

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu