Kelly Clarkson: Piece by piece – Kilóra megvennéd?

SPOTIFY – Kelly Clarkson neve még sokáig emlékezetes lesz a zene rajongók számára, hiszen legelső belépője nem más volt, mint a 2002-es American Idol (bizony, a legelső évad) amit azonmód meg is nyert, ahogy oda érkezett. Egyszerűen, a kisujjából kirángatva. Nem csoda hogy sokan abba voltak, hogy a szőke szépségnek még a bokájában is hangszálai vannak. Ez tette lehetővé, hogy újfent a toplistákon legyen, ezúttal a Spotify 50-es listájának a 20-ik helyén tündököl.

A méltányos győzelem után egy évvel (2003-ban) kiadta legelső stúdió albumát a Thankfult, ami egy biztos talajon álló, remek pop alkotásnak bizonyult. Meg is kapta a megfelelő elismeréseket, ám már ezen album kapcsán is érezhető volt, hogy az énekesnő nem éppen azt csinálja, amit szeretne.

ps4pro.eu-Kelly_Clarkson-1

Eme érzet teljesen ki is csúcsosodott a 2004-ben megjelent második albumon, a Breakaway-en, ami már nem egyszerű pop album volt, sokkal inkább egy pop-rock, mind a két stílus jegyeit magán viselve. Aztán 2007-ben kiadta My December albumát, amiben már inkább a rock stílus került előtérbe, még a populáris zene stílusjegyei háttérbe szorultak.

 A Sony Music azt nyilatkozta, hogy napjainkig Clarkson kisasszony 23 millió albumot adott el világszerte, ami igazán elismerésre méltó eredmény. Csak az egyesült államokat nézve, és csak az első 3 albumot tekintve ez az összeg 9 és fél millió példány ami megint csak egy jó statisztika.

ps4pro.eu-Kelly_Clarkson-2

Van aki csillagnak születik… (mégis mamut lesz belőle… – BadSector)

A hölgy 9 kislemezét (mert, hogy ezek fölött legtöbbször átsiklik az ember) válogatták be a Billboard HOT top 100-as listájába, és ezek a dalok hosszú ideig stagnálhattak a pozíciójukon, hiszen a világ nagyon kapott Kelly stílusára.
2008-ban újabb sikert könyvelhetett el magának, egy kicsit kitekintve a zenei világból. A VH1 az új évezred legszexisebb nőinek top 10-es listájába válogatta méghozzá a nyolcadik helyre helyezve őt.

Ugyanezen csatorna TOP 30 Hottest Rock Front Woman listájának a 28-ik helyére került ugyanazon évben, és az is kiderült róla, hogy a 2008-as év legtöbbet szereplő női „idolja” volt.
Sikereit napestig sorolhatnánk, hiszen napjaink egyik legaktívabb zenei közszereplőjéről van szó, aki minden évben kész arra, hogy valami újjal, valami igazán ütős cuccal rukkoljon elő, hogy ne felejtsük el a létezését.

ps4pro.eu-Kelly_Clarkson-4

Piece! (szép nagy piece… – BadSector)

A rajongóknak nem is kellett sokáig várniuk, hogy új nagylemezzel rukkoljon elő az énekesnő. 2015 márciusában megjelentette (sok-sok kislemezét és single dalát követően) Piece by Piece albumát ami már a megjelenése napján az Amerikai Toplista legelső helyén landolt.

És ezen mi már egy cseppet sem csodálkoztunk. Az énekesnő erős, kiterjedt hangja újfent elvarázsolt minket. (Csak nehogy egyszer rádessen a színpadról, mert ott maradsz… – BadSector) A dalok remekül összerakottak, amennyire tudni lehet a megírásukban is közreműködött az előadó. A hangulata remek, bár kicsit eltér attól amit az énekesnőtől megszoktunk. Ezúttal jóval lejjebb viszi az ívét a daloknak, enyhén debresszív elemekkel dolgozva igyekszik átadni érzéseit a közönségének, amit újfent csak közel tökéletesen csinál.

ps4pro.eu-Kelly_Clarkson-5

Blues-olj! (és kerüld a csokit! – BadSector)

Ezúttal a visszafogott hangulat kiteljesedéséért, az albumban gyakorta beköszönő blues elemek a felelősek. A zeneszámok dallamvilága elképesztően jól megkomponáltra sikeredett nem beszélve arról, hogy Kelly hangja tökéletesen fekszik erre a stílusra is.

Minden szene szeretőnek ajánlani tudom Kelly Clarkson legújabb albumát, ami ismételten sikerre viszi az előadó nevét. Akik esetleg tartanának az új kiadvány által képviselt visszafogott stílustól, azoknak csendben (nem spoilerezve) megsúgom, hogy Kelly pontosan tudja, hogyan lehet az embert a legmélyebb pillanatokból is felrázni. Jó hallgatózást.

-Kese-

Kelly Clarkson: Piece by piece

Zene - 8.5
Szöveg - 7.2
Stílusában - 8
Innováció - 7.9
Divatban - 8.2

8

KIVÁLÓ

Bár a kor rajta is lassacskán elkezdett fogódzkodni, és már nem is az az elképesztő szépség mind aki volt, de a zenéje még mindig kifogásolhatatlan. Volt már ugyan ütősebb megjelenése, de ezúttal sem fognak csalódni benne a rajongók, amíg nem szembesülnek jelenlegi küllemével.

User Rating: 4.18 ( 2 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu