Selena Gomez – For You – Egynek jó

SPOTIFY- A Spotify nemzetközi toplistájának a kilencedik helyére törte fel magát újfent Selena Gomez, a Good For You című számával, ami 2014-ben debütált a For You albummal. A listák élén stagnáló lányzó visszatérő vendég a Spotify Top-ban is, rendszerint az első 15 hely valamelyikére sikerül eljuttatnia dalait.

Selena ’Marie’ Gomez 1992-ben látta meg a napvilágot a texas-i Grand Prairie-ben. Az első nyilvános szereplése 2002-ben volt, akkor a tíz éves Marie a Barney és barátai című sorozatban játszott egy rövid szerepet. Később feltűnt a Disney csatorna több műsorában is, míg nem egy főszerepet is kapott a stúdiónál a Varázslók a Waverly helyről című sorozatban.

ps4pro.eu-SeGomez 2

Disney sors

Ahogyan azt már Selena előtt több Disney sztár is megmutatta, a karrierjük elég sokáig csak is felfele ível. Vegyük csak példaként Miley Cyrust aki hamar kilépett Hannah Montana szerepéből és egy elég sikeres karriert járt be mígnem a botrányai miatt végül senki nem vette kutyába se. De a Disney szabadította a világra a Jonas Brothers-t is, Violettát (mert ezekből sosem elég… :/) és még sorolhatnánk.
Selena is hamar kinőtte a gyermeteg szerepeit és a zenei karrierjére koncentrálva évről évre feljebb jutott. Dalai nagy sikert értek el a hallgatók körében, az újdonság ereje csak úgy vonzotta a füleket a rádiókhoz, tv-khez, és persze az internetre. Kezdetben, azért mert a Disney hátszél nem tűnt el azonnal, mikor felhagyott a stúdióval való közös munkával, később pedig már „egyedisége”, a texas-i tüzes vére juttatta előre és megint csak előre. Selena Gomez végül kivívta magának az elismerést, sorra gyűjthette be zenei munkássága után a díjakat.

ps4pro.eu-SeGomez 5

Belenyugvás

Míg a 2014-et megelőző időszakban az volt megfigyelhető, hogy Selena keresi a helyét a popkultúrális világban, addig a tavaly megjelent album egyértelműen mutatja, hogy a sztár-palánta belenyugodott addigi – nem épp egyedisége és innovatív személyisége miatt kitaposott – helyébe. A divat-zenész kifejezés pontosan a Selena-hoz hasonló művészekre lett kitalálva, mivel ahogy előtte sokan mások, végül ő is a lendületes kezdést követően megragadt ezen a szinten. Nem ad semmi olyasmit a hallgatóinak, ami valóban frissességet mutatna, nem próbál meg a kezdetben megismert Selena lenni, csupán az, ami; egy divatzenész.

ps4pro.eu-SeGomez 6

For Me

A 2014-ben megjelent For You album több, már azelőtt is ismert dalt tartalmaz, mint a Love You Like A Love Song, ami a maga idejében óriási sikereket aratott. Minden buliban felcsendült, a rádióból is napi húszszor hallhattuk, az internet pedig égett a közösségi oldalakon való megosztásától. Tehát a csapból is ez folyt, nem is értem miért kellett az új albummal újra kiadni, na de vissza a kötekedéssel. Jó élmény volt újra hallani végül is az anno siralomba kergető agyonjátszott nótát.
A 15 track-ből álló kiadvány egész hallgathatóra sikeredett végül, bár senkinek nem ajánlom, hogy húzóra, egyszerre essen át az egészen, mivel a végén Mickey Egér fog ugrálni a szemünk előtt, és nem a dalok gyermetegsége miatt. Csupán azért mert sokaknak eszükbe fog jutni, hogy mennyivel eredményesebbnek is tűnik a Disney-nél folytatott munkássága Selenának ahhoz képest, amit énekesként próbál csinálni.

ps4pro.eu-SeGomez 4

Ki mondja?!…

Nos igen, a Who Says is visszaköszön, ahogy több eddig már ismert dal is. A For You sokkal inkább tűnik egy válogatásnak a színésznő-énekes eddigi dalaiból, mint egy ténylegesen új kiadásnak. Az album hangulata jóra sikeredett végül, a dalok pörgősek, a hangszerelés továbbra is eszméletlen, de ezt a részét továbbra sem Selenának köszönhetjük, hanem a háttércsapatnak, akik egy pillanatig sem felejtették el, hogy nem kell mást tenniük a sikerért, csak követni a divatot. És ez az amit rettenetesen sugároz az egész album; a divat. Olyan erőszakosan tolja le az ember torkán, mint az Unfriended című filmben a szöszke mellékszereplő a zuhany ró…. Szóval tényleg elég erőszakosan tuszkolja belénk a semmitmondó terméket, mintha csak muszáj volna.

ps4pro.eu-SeGomez 3

Divat, nem divat, EZ JÓ

Ugyan ténylegesen személyem elleni erőszaknak vélem azt a divatőrületet, ami körüllengi Selena Marie Gomez tavalyi albumát, azonban azt nem vitathatom el tőle, hogy teljesen korrekt. Félretéve az ellenérzéseimet végül csak annyit tudok mondani, hogy jó. Mikor az ember csak üvöltetni szeretné a zenét, hogy kicsit kiszakadhasson a mindennapok őrületéből, akkor egy remek választás lehet az Ex-Disney „Hercegnő” új albuma. A hangulata pörgeti az embert, a hangszerelés nagyszerű, a dalszöveg pedig DIVATOS (:D) mint mindig. Bátran ajánlom mindenkinek, aki nem érzi úgy egy Pop-Rock album hallgatása közben, mintha épp a kínpadon feküdne kifeszítve, és minden hanggal megrövidítenék egy újpercétől. Én kiszenvedtem, de végül pozitív érzések kíséretében lőttem ki a Spotify-t, sóhajmentesen. Ez pedig jó jel.

-Kese-

Selena Gomez – For You

Zene - 7
Szöveg - 5.5
Stílusában - 6.5
Innováció - 4
Divatban - 8

6.2

KORREKT

Éppen olyan divat kiadvány, mint amilyen Miley Cirius, Jonas Brothers, a Maroon 5 és a hasonló pop-zenészek albumai. Ne várjunk tőle csodát és csalódni sem fogunk. Bátran ajánlom a pop-rock rajongóknak, kivéve ha elvből figyelmen kívül hagyják a Disney növendékeket. Már előre rettegek attól, mi lesz Violettából!!!

User Rating: 3.23 ( 2 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu