Konami: Már csak a PES lesz AAA játék tőlük

A Konami újabb elképesztő húzással lépett elő – azok után, hogy jégre tette a Silent Hillst (amelynek köszönhetően Guillermo del Toro inkább maga mögött hagyta a teljes játékszakmát), törölte a PT-t teljes egészében a PlayStation Store-ról, majd Hideo Kojima-t és csapatát is elküldte (akik meg befejezetlenül adták ki a Metal Gear Solid V-öt), most bejelentették, hogy tényleg visszafogják az AAA címek fejlesztését.

Októberben bejön a Metal Gear Online, de ezek után kizárólag a Pro Evolution Soccer focijátékokra fognak csak koncentrálni. Semmi másra. Tehát Castlevania, Contra, Yu-Gi-Oh!, sőt, Metal Gear, BEMANI játékokra se számítsunk AAA minőségben. Ennyi volt. Vége a dalnak.

Irány pachinkózni és mobiljátékozni, mert a Konami ebbe az iránybe fog elindulni. Részletesebben erről nem írnánk itt, mivel a jövő hét során lesz erről egy külön cikkünk. Végszónak csak annyit lehetne leírni, hogy ezzel a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain lett a hattyúdal – és már ezen is érződik a visszalépések hatásai. Sajnos.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu