Mennyi játék jelent eddig meg PlayStation 4-re?

Eltelt két év – majdnem – a PlayStation 4 életciklusából, így egyfajta leltárt is végezhetünk a játékkínálattal kapcsolatban. Hány játék érhető jelenleg el PS4-re, és még egy kérdés: összesen mennyi szabad helyet igényelne ezek telepítése konzolunkra? Számoljunk.

Eddig 516 játék jelent meg, amelyből 264 darab indie cím, míg 252-t nagyobb kiadók jelentettek meg. A teljes kínálat majdnem 75%-a csak digitálisan jelent meg a PlayStation Store-on, így nem tehetjük fel mindegyiket Blu-rayestől a polcunkra. Továbbá hozzá kell tennünk azt is, hogy világszerte nem érhető el mind az 516 cím, mert például van csak Japánban publikált játék is. És mennyi hely kellene a telepítéshez? 3,8 terabyte. Mivel lehet akár 6 terás vinyót venni és egy 3,5 colos merevlemez-helybővítést is megtehetünk, kivitelezhető a telepítősdi. Itt egy példa a Nykotól.

Ezzel szemben az Xbox One 349 játéknál tart, igaz, ez meg fog ugrani az Xbox 360-nal kapcsolatos visszafele kompatibilitásnak köszönhetően 100-nál is több játékkal. Kérdéses viszont, hogy a Sony indiek felé nyújtott mentalitása beválik-e: nagyobb exkluzív címek is szükségeltetnek a siker érdekében, nem?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu