PlayStation 4 vs. Xbox One – Ki nyerte az októbert?

A Microsoft és a Sony között már két éve megy a harc, hogy elnyerjék a vásárlók kegyeit. Eddig a legtöbb alkalommal a PlayStation 4 nyerte a párharcot, de azért néhol az Xbox One-nak is jut egy-egy trófea az egyik legfontosabb piacon, az Egyesült Államokban. Mi a helyzet az októberi hónappal? A Sony ezúttal is nyert az Uncharted: The Nathan Drake Collectionre támaszkodva, vagy a Halo 5: Guardians révén az Xbox One nyerte eme őszi hónapot?

Nem kertelünk: az Xbox One nyerte az októbert, 81%-os ugrást bemutatva szeptemberhez képest. Ebből értelemszerűen kijelenthető, hogy az exkluzív játékoknak továbbra is jelentős szerepe van az eladások tekintetében. Mivel a Sony a 2015-ös évre finoman szólva is gyenge exkluzív kínálatot hozott össze (az év utolsó 4 hónapjára legalábbis biztosan), így nem csoda, hogy az Xbox One ezúttal legyőzte az eddig szinte töretlenül menetelő PS4-et.

Ezek után úgy véljük, hogy a novembert is elhozhatja a Microsoft, mivel a Rise of the Tomb Raider egy évig biztosan csak az X1-esen lesz konzolra elérhető. De mégis, ez jó eredmény: így a Sony is kapott egy észhez térítő pofont, a küzdelem pedig általában jó eredményeket mutathat fel mindkét oldalon.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu