Gran Turismo – Már 76,5 millió eladás!

A Gran Turismo a Polys Entertainment bátor próbálkozása volt 1997-ben. Miközben a csapat átkeresztelkedett Polyphony Digitalra a nemzetközi megjelenésre, addig Japánban hatalmas sikert alkotott a játék, hiszen egyfajta szabadságérzetet és tuningolósdit adott a PlayStationösöknek.

Azóta eltelt közel 20 év, a franchise pedig tizenkét felvonást élt azóta meg. Ebbe beleszámolandóak a Concept és a Prologue kiadások is. Mégis, remek számokat hozott össze eladás tekitetében a Gran Turismo: 76,49 millió példány kelt el eddig összesen. Ebben egy picit csalódást keltő lehet a Gran Turismo 6 2013 végéről, ugyanis 4,7 milliót kalapozott össze két év alatt. (Ebben közre játszhatott az is, hogy közben kijött a PlayStation 4 és az Xbox One is.)

A Polyphony már előre tekint, ugyanis a Paris Game Weeken bejelentett Gran Turismo Sportot hegesztik – ebből a játékból 2016 során egy béta biztosan érkezni fog PlayStation 4-re. Mindenesetre ezek elég szép számok, gratulálunk a Polyphony Digitalnak. Kár, hogy a PlayStation Vita nem kapott új GT részt, mert a PSP bár nem teljes értékűt, de mégis kapott.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu