Menu

A PlayStation 4 immáron a tizenharmadik

A PlayStation 4 nagyon kelendő, ez nem vitás – a Sony ugye már bejelentette, hogy majdnem harminchat millió konzolt adtak el (tehát nem kiszállítási adatokkal trükköznek!) a megjelenés óta. Ez az összeladási adat összevethető más konzolokéval. Ezt meg is tette a Middle of Nowhere Gaming és érdekes eredményre jutottak.

A PlayStation 4 immáron a tizenharmadik legtöbbet értékesített konzol. A karácsonyi rohamban eladott 5,7 millió konzollal megelőzte a Nintendo 64-et és a SEGA Megadriveot/Genesist. Ahhoz képest, hogy kicsivel több, mint két éve került piacra a Sony kurrens-gen konzolja, ez figyelemre méltó adatnak tekinthető, továbbá azt is sugallja, hogy napjainkban már nagyobb keletje van a videojátékoknak, mint a kilencvenes években.

A tizenkettedik hely elérése még viszonylag messze van, ugyanis azt a pozíciót a Super Nintendo Entertainment System (SNES) foglalja el a 49,1 milliós értékesített példányszámmal. Ezt talán az év végére tudja összekalapozni a Sony, bár ha figyelembe vesszük az év során érkező exkluzív címeket, még hamarabb is sor kerülhet erre.

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu