A PlayStation 4 immáron a tizenharmadik

A PlayStation 4 nagyon kelendő, ez nem vitás – a Sony ugye már bejelentette, hogy majdnem harminchat millió konzolt adtak el (tehát nem kiszállítási adatokkal trükköznek!) a megjelenés óta. Ez az összeladási adat összevethető más konzolokéval. Ezt meg is tette a Middle of Nowhere Gaming és érdekes eredményre jutottak.

A PlayStation 4 immáron a tizenharmadik legtöbbet értékesített konzol. A karácsonyi rohamban eladott 5,7 millió konzollal megelőzte a Nintendo 64-et és a SEGA Megadriveot/Genesist. Ahhoz képest, hogy kicsivel több, mint két éve került piacra a Sony kurrens-gen konzolja, ez figyelemre méltó adatnak tekinthető, továbbá azt is sugallja, hogy napjainkban már nagyobb keletje van a videojátékoknak, mint a kilencvenes években.

A tizenkettedik hely elérése még viszonylag messze van, ugyanis azt a pozíciót a Super Nintendo Entertainment System (SNES) foglalja el a 49,1 milliós értékesített példányszámmal. Ezt talán az év végére tudja összekalapozni a Sony, bár ha figyelembe vesszük az év során érkező exkluzív címeket, még hamarabb is sor kerülhet erre.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu