Nem lesz új Monkey Island játék!

A Double Fine kb. az elkövetkezendő két-három évre telepakolták magukat munkával, hiszen nem kevés címet jelentettek be, ami készül náluk. Full Throttle? Psychonauts PSVR? Psychonauts 2? Day of the Tentacle Remastered? Valami viszont ebből a felsorolásból hiányzik – akik szeretik a SCUMM engine-es játékokat, már magukban ki is mondhatták. Hol van a Monkey Island? Hát sehol! Nem lesz új rész!

Tim Schafer, aki ugye a Double Fine alapítójaként korábban a LucasArtsnak az egyik kiemelkedő figurája volt, dolgozott az 1990-es The Secret of Monkey Islanden, a ’91-es folytatáson (LeChuck’s Revenge) és a ’97-es The Curse of Monkey Island stáblistájában is megtalállhatjuk. Értelemszerűen adódhat a kérdés, hogy lesz-e folytatás/remake, de Schafer szerint nagyon kicsi esélye van ennek. Ennek ellenére a Disney engedte a Double Fine csapatának, hogy az immáron az egeres cég birtokában levő licenszeket használhassák, tehát rajtuk nem múlna egy új Monkey Island rész.

Szerintünk marha jó ötlet volt, hogy az első részt modernizálnáták, az ugyanis fenomenális lett, viszont egy igazi folytatás már nem ártana!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu