A The Last Ninja zenebalhé

A The Last Ninja körül is zajlanak az események – no nem olyan szinten, mint a már eltemetett ex-Coleco, ex-Retro VGS Chameleon esetében. A botrány egy adott illető, egy Kickstarter kampány és egy skandináv, rajongó zenekar körül forog jelen pillanatban is.

Szóval a FastLoaders együttesről van szó, akiknek nagyon is tetszik a The Last Ninja mind a három részének a soundtrackje. Úgy döntöttek, hogy összehoznának egy metal stílusú feldolgozást és ehhez a Kickstarteren kértek volna egy kis támogatást – így született meg a Last Ninja Musicology. A kb. egy millió forintnak megfelelő 25 ezer fontból már kb. a felét össze is gyűjtötték, amikor a System 3 főnöke (ők adták ki akkoriban a játékokat), Mark Cale berágott és leállítatta a Kickstarterrel a kampányt. Na ja, csak van egy kis csavar a sztoriban.

A FastLoaders megszerezte a szükséges engedélyeket, ráadásul mind a három zeneszerző (Ben Danglish az 1., Matt Gray a 2. és Reyn Ouwehand a 3. részért volt felelős) támogatja a Musicology-ügyet. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy nem a System 3 birtokolja a zenei jogokat, így Mark Cale ezzel csak keresztbe tesz a projektnek, ami még grafikailag sem vett semmit sem át az eredeti játékokból.

Cale azt állítja, hogy a 2017-ben érkező The Last Ninja remaketől elvenné a marketinget a Musicology, ami eszméletlen badarság, hiszen éppen ellenkezőleg így felkelthetné a FastLoaders az érdeklődést. A Last Ninja Musicology már írt is egy fellebbezést a Kickstarternek, úgyhogy még nincs vége a történetnek. Ha Cale bukja az ügyet, akkor bele kell törődnie, hogy jogosulatlanul szól közbe, ha pedig valamilyen furcsa módon megnyeri, akkor előre is csak gratulálni tudunk, hogy egy teljesen ártalmatlan kezdeményezést rúgott fel.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu