A Sony bezárta egyik fontosabb fejlesztő stúdióját!

Nem csak a Microsoft lép meg érdekes dolgokat stúdióbezárásokkal kapcsolatban, hanem a Sony is tud hasonlót produkálni. Egyik fontosabbnak tekinthető stúdiójukkal kapcsolatban döntöttek úgy, hogy nekik lőttek!

Az Evolution Studiosról van szó. PlayStation 2-n nekik köszönhettük a WRC játékokat, PS3-on pedig a MotorStorm franchise fűzödött a nevükhöz. PlayStation 4-en a DriveClub jött ki tőlük – igaz, egy kis halasztással az eredeti tervekhez képest, a PS Plus kiadásról nem is beszélve.

A Sony döntését azzal magyarázza, hogy egy ilyen kompetitív környezetben, ahol a fejlesztőknek jó minőségű, innovatív és reklámozható termékeket kell letenni az asztalra, az Evolution nem ütötte meg a mércét, így lemaradt a versenyben.

Így kérdéses, hogy mi lesz a DriveClubbal, hiszen az Evolution egy VR-támogatáson dolgozott a 2014 őszén kijött játékukhoz. (Ezen felül pedig elég gyakran érkeztek friss tartalmak, mint pl. a Bikes kiegészítő is hozzá.) Alig több, mint egy éve volt, hogy kb. megfeleződött az evolutionös alkalmazottak száma, úgyhogy Damoklész kardja már ott lenghetett pár hónapja a fejük fölött…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu