Íme a Bungie törölt játéka! [VIDEO]

A Bungie neve egybe csengett a Haloval és mostanában a Destiny-vel. Dolgoztak azért ők máson is – erről leplezett le egyet s mást Marty O’Donnell, aki 2014-ig dolgozott náluk.

A projekt kódneve Gypsum volt. Fejlesztése a Halo: Combat Evolved és a Halo 2 között készült, tehát 2001 és 2004 közé tehetjük a fejlesztés időszakát. Ebben a játékban egy minotauruszt kellett volna egy külső nézetes, mítoszokra és fantáziára nagyban építő játékban irányítani. O’Donnell – aki bevallása szerint már egy játszható prototípus is volt és ehhez ő rakta össze a zenéket és hangeffekteket – azt is elmondta, hogy egy kalapács is ott volt a fegyverek között.

A fejlesztést végül azért kellett abbahagyniuk, mert nem volt elég forrásuk egyszerre két játék fejlesztésére (holott ekkor már a Microsoft felvásárolta őket), így inkább a Halo 2-n kezdtek el dolgozni. A Halo 1 fejlesztése közben pedig egy Minecraft-szerű játékon is dolgoztak, a Project Phoenixen, erről még 2013-ban nyilatkozott a Bungie.

Kár, hogy nem láthatjuk, hogy végül is milyen lett volna a Gypsum

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu