Red Dead Redemption, a „rémálom”: a 150 millió dolláros per!

A Red Dead Redemptionről kb. minden második héten írunk, hogy így, úgy készül, készülgethet a folytatása a Rockstar berkein belül, de most kivételesen nem a második, hanem az első részről van szó! Húha, itt egy viszonylag hosszú történet jön, úgyhogy elő a kávékkal…

Tehát egy korábbi Rockstar North elnök, név szerint Leslie Benzies 150 millió dollárra perli a Rockstart azért, mert állítása szerint kiebrudálták a cégtől. Ez a több milliárd forintnak megfelelő összeg a ki nem fizetett költségeket és egyéb károkat takarja. Benzies ügyvédje szerint amíg Benzies egy évig pihenőn volt, felfedezte, hogy Sam Houser és Dan Houser ki szerette volna őt fúrni a Rockstartól, letiltva őt a neki kijáró pénzösszegtől.

Itt teszünk egy kanyart Sam és Dan Houser felé – ők felügyelték a san diegói Rockstar stúdióban a Red Dead Redemption fejlesztését. Sam saját állítása szerint is nem nagyon voltak képesek Benzies felügyelete nélkül haladni a fejlesztéssel és 2009 őszén egy határidő felé közeledtek. Még abban a hónapban írt Sam Houser egy emailt Benziesnek, amelyben kétségbeesésének adott hangot. Egy napra rá írta, hogy a RDR egy rémálom. Benzies végül besegített, aztán meg is jelent a játék, nagy sikert aratva.

Benzies aztán 2015 januárjában távozott a Rockstartól, az áprilisi visszatérési kísérlete sikertelenül járt. Benzies perére közben a Rockstar reagált, szerintük vádai alaptalanok és biztosak abban, hogy Benzies nem fog belőlük egy krajcárt kiszedni…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu