Újabb részletek a PS4K-ról!

Mátrixosodik a PlayStation! Nem, komolyan, érdekes kódnevet kaphatott a Sony-tól a megerősített PlayStation 4 (NEO – a Project Morpheus után nem lepődünk meg… szerintünk a Sony imádja a Mátrixot), amelyről egyre többet és többet kezdünk hallani, ami gyanakvásra adhat okot, mégpedig joggal.

A PS4K 1,6 GHz helyett 2,1 GHz-s órajeles processzorral jöhet, a GPU is erősebb lenne, továbbá a memória sávszélessége is sokkal jobb lenne az alapmodellnél – a részleteket a hír alatti képen lehet látni. De joggal jöhet a kérdés, hogy akkor mégis a NEO mekkora hátrányba tenné az alap PS4-et? Nos, a megkülönböztetést a Sony elvileg nem tolerálná: az októbertől megjelenő játékoknak ugyanis továbbra is az összes PS4-en futnia kell, de lenne bennük NEO mód, amely kihasználná az erősebb hardvert (tehát 4K felbontás, HDR, satöbbi), és a fejlesztőknek tilos lenne csak NEO-s játékokat fejleszteniük, illetve a PSN-en sem lenne megkülönböztetés. (Mondjuk online játékban hogy oldják meg ezt, hogy két specifikáció fog egymásnak ugrani?)

A konzol nem biztos, hogy októberben jelenhet meg. A Sony – ofkorsz – hallgat, úgyhogy várjunk a bejelentésig.

ps4pro-ps4k

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu