Már 40 millió felett menetel a PlayStation 4!

A Sony közzétette a 2015-ös anyagi jelentését, amelyben értelemszerűen említést tett a PlayStation 4 eredményeiről is. A PS4, mint ahogy azt sejteni lehetett, átütötte a negyven milliós példányszám falát, amivel továbbra is toronymagasan vezet az Xbox One és a Wii U előtt.

Ezzel az eredménnyel a PS4 ráadásul a legjobban kelendő PlayStation lett, hiszen még a nagy PS2 is csak 33 milliót hozott össze a megjelenés utáni azonos időszakban. (A PS3 22, míg a PS1 13 milliót pakolt ki a teljesség kedvéért.) Az Xbox One 20, míg a Wii U 13 milliónál tart, úgyhogy a kék csapat utcahosszal vezet jelenleg a riválisok előtt.

A Sony kockázata, miszerint eleinte veszteségeket könyvelnek el, bejött – tavaly még nem tudtak profitot elkönyvelni, de a 2015-ös üzleti év végére már pozitív mérleget mutattak fel, ami a PS4 gyártási költségének csökkentése miatt is tudott megvalósulni.

Idén még meg fogja ugrani az ötven milliós határt a PS4.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu