Álljunk Meg(an) egy szóra! Megan Fox, mint Indiana Jones??? Tessék??

MOZI HÍREK – Nem, április elseje már elmúlt és teljesen komolyan gondolta maga Megan Fox a GameSpotnak adott egy interjújában, hogy ha már Lara Croft szerepéről lemaradt a Tomb Raider Rebootban (melyet ugye Alicia Vikander szakított le, hírünket itt olvashatjátok) akkor ő bizony szívesen bevállalná Henry Jones Jr. szerepét!

OK, megértjük, hogy girl power és hasonlók, meg ugye a feministák előtt is néha fejet kell hajtani, de könyörgöm: Indiana Jones???

Hollywoodban egyébként mostanában nagy divat, hogy női karakterek akciófilmek főszereplőivé válnak. Ez néha össze is jön, tagadhatatlan például, hogy Daisy Ridley rendkívül szerencsés választás volt mint a Star Wars: Az ébredő Erő centrális figurája. De hogy azért ez nem mindig jön össze, arra jellemző példa a Szellemírtók legújabb trailere (amelyben szintén hölgyekre cserélték le a ghostbusterek egykori brigádját) minden idők legjobban utált (Youtube dislike alapján) videója volt.

Egyébként a trend folytatódni is fog, hiszen a Múmiában is a főszörny egy egyiptomi hercegnő lesz, nem is beszélve a készülő szuperhősnős adaptációkból (Fekete Özvegy, Wonder Woman) amelynek szintén hölgy lesz a főszereplője, illetve ne feledkezzünk meg Lara Croftról sem.

Ms. Fox egyébként így nyilatkozott a GameSpotnak:

„Mindig is szerettem volna Lara Croft lenni, de hát a szerepet sajnos már más eljátszotta – és ráadásul igen jól. Úgyhogy én Indiana Jones mellett tenném le a voksomat, mert imádtam, hogy mennyire fun és szabad szellemű Indiana. Ő egy igazi kalandor vagány archeológus, aki épphogy megmenekül a haláltól, miután a Föld legrejtélyesebb kincsei után kutat. Hát mit nem lehet rajta szeretni?”

Pedig Megan Fox aztán tud „nem szeretni” – állítólag Micheal Bay is azért vágta ki a Transformer sorozatból, mint macskát üríteni, mert a rendezőt Hitlerhez hasonlította. Persze később kibékültek, amit az is mutat, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök filmek főszerepét is megkapta.

Eddig egyébként Indiana Jonest persze csak férfiszínészek alakították. Harrison Ford kezdte az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóival, illetve a három következő mozifilmmel. A harmadik részben, Az utolsó kereszteslovagban az elhunyt River Phoenix is kapott egy rövidke szerepet, mint az ifjú Indiana Jones, amelyet egyébként Sean Patrick Flanery is eljátszott egy tévésorozatban.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu