Kupolaváros: így lesz Nemere művéből játék! [VIDEO]

Nemere István Magyarország egyik legnevesebb sci-fi írója, aki még ma is bőven alkot. Az 1982-ben íródott A kupolaváros titkán alapul a Dome City, amely az Overon Station projektjeként bukkant fel. Külön öröm, hogy a csapat bizony magyar, úgyhogy hazai pályán mozognak errefelé.

Ahogy az Overon Station oldalán olvasható, a történet kerete körülbelül ennyi: „Mit tennél, ha ott ragadnál a Marson egy száz éve elhagyott kupolavárosban? A játék főszereplőjeként bizony szembe kell nézned ennél nehezebb kérdésekkel is. Képzeld el, hogy miután társaiddal gyanútlanul felfedezésre indulsz, valakik elrabolják az űrhajódat. A város, ahol ott ragadtál, elhagyatott és barátságtalan, ráadásul az állandó veszély érzetét árasztja magából. Csak önmagad találékonyságára, és a társaid képességeire számíthatsz, hogy boldogulj. Meg tudnál menekülni? Képes lennél túlélni a rád váró megpróbáltatásokat? Ki tudnád deríteni az elhagyatott marsi kupolaváros titkát?”

A Dome City egy belső nézetes kalandjáték lesz, ami a többjátékos történetprezentációra próbál ráállni, de ne MMO-t tessék elképzelni, mert bár online is játszható, helyi multi is lesz benne. A szereplők között folyamatosan menni fog az oda-vissza a dialógus, ami az egyik videóban is hallható a hír alatt. A sci-fi műfaj mellett érdemes megemlíteni a játékmenetet is, amely nem egyszer fontos döntések elé állít majd minket, miközben több szálon fut majd a sztori, amit befolyásolnak választásaink is, hiszen többféle befejezés is lesz.

A Dome City 2017 őszén jelenne meg egyjátékos módban, amelyet a multi 2017 végén követne PC-n, később pedig PS4-es és X1-es kiadás is jönne. A játék VR-támogatást kapna, technikai feltételét pedig az Unreal Engine 4 biztosítaná. Audióban is igyekszik komoly szintet produkálni a Dome City, ugyanis Petri Alanko, aki az Alan Wake zeneszerzője volt, szintén a készítők között található.

Ahhoz, hogy a játék megvalósuljon, a fejlesztők egy viszonylag barátinak tűnő 80 ezer angol fontos (kb. 3,2 millió forintos) célt tűztek ki a Kickstarteren, ebből 1171 jött eddig össze, de még csak alig egy nappal a bejelentés után járunk. További részletek a itt a Kickstarteren és itt a Overon Station weboldalán.

Reméljük, Nemere munkássága a játkon keresztül eljuthat külföldre is egy nagyobb potenciális közönséghez.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu