Ebből a játékból legyen olimpiai szám…?

Idén Rióban lesz megrendezve az olimpia, amelynek részese lehetne egy adott játék egy fejlesztőcég egyik fejese szerint. Nem, nem a Tetrisre, Minecraftra, vagy valami elvont címre kell gondolni.

A Treyarch brandfejlesztésért felelős rendezője, Jay Puryear szerint a Call of Duty is lehetne olimpiai sportág. A The Daily Starnak adott interjújában beszélt arról, hogy azon ötletelnek, hogy miként tudják az ötkarikás játékokra kijuttatni a franchise-ot. Bár az eSport tényleg teret nyer (mostanában már magyarországi televíziókban is láthatunk „közvetítéseket”, mégpedig az éjjeli órákban), kicsit meredek elképzelés ez még úgy is, ha Amerikában az ESPN is már tolja az eSzekeret.

Puryear el tudna képzelni egy amerikai csapatot egy európai team ellen, de azt is hozzátette, hogy a Call of Duty World League egy erős pozícióban van most.

A Treyarch alkalmazottja lehet, hogy nincs messze a valóságtól, de erre a közeljövőben nem sok lehetőség van, hogy bekövetkezzen.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu