A Nintendo NX „lemeztelenítve”?

Egy védjegy miatt újra felmerült a gyanú, hogy az új Nintendo konzol hátat fordíthat a lemezeknek.

A NeoGAF fórumon Atheerios felfedezte az amerikai védjegyek keresgélése közepette, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild védjegyénél felbukkant egy jelző, ami a Wii U-s címeknél nem volt látható az utóbbi években. „videójáték kazetták” – ezt a 3DS-es játékoknál is fel lehet lelni, ahol jogos is, hiszen a PS Vita mellett a Nintendo handheldje is kazettákat alkalmaz. Viszont úgy tűnik, hogy az NX is a kazettákra állhat rá, ami a PS4 (NEO) / Xbox One (Project Scorpio) párosával szemben merész húzásnak tűnhet a nagy N-től.

Mivel a Zelda Wii U-s kiadásánál nem kerül megemlítésre a kazetta fogalma (a Breath of the Wild Wii U-ra is érkezik, ne feledjük!), ez már nem tűnik véletlennek a Nintendo részéről.

Korábban írtunk itt arról, hogy még szeptemberben bemutatásra kerülhet az új konzol – majd meglátjuk; mindenesetre készüljünk fel a kazetták látványára.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu