Nem csak a Nintendo tarol a tőzsdén a Pokémon Go-val!

A Pokémon Go-nak köszönhetően az utóbbi napokban eléggé kelendőek lettek a Nintendo részvényei. Ez semmi – felsorolnánk néhány másik céget, akik rekordokat döntenek a tőzsdén mostanában: Electronic Arts, Activision Blizzard, Take-Two Interactive, NVidia. Mindenki pozitív mérleggel zárta az utóbbi napokat, de még a küszködő GoPro is „zöldben zárt”.

A CNN üzleti rovatának írása szerint a kiterjesztett valóságot, az AR-t támogató kamera miatt tudott még a GoPro is anyagilag jobb helyzetbe kerülni – a Pokémon Go pedig hasonló technológiát alkalmaz.

A mobilos, illetve a virtuális/augmentált valóság piacát lassan felvásárolják a nagyok: az Activision megvette a King Digitalt (Candy Crush Saga!), a Microsoft a Mojangba fektetett bele, de ők az AR/VR-témában is jelen vannak a HoloLens miatt, a Facebook pedig az Oculust sajátította ki két éve.

Az Electronic Arts, Activision Blizzard, Take-Two hármas anyagi sikere azért többnyire még a PC-s, konzolos játékoknak köszönhető, de a Take-Two-t leszámítva a többiek már kacsintgatnak az AR/VR-játékok felé. A befektetők szerint a pénzügyi pozitív mérleg a kiadókat fogja igazolni a következő években is, hiszen mind a három konzolgyártó már dolgozik egy erősebb konzolon, amikre ugye a nagyobb játékok megjelenhetnek (az NX sorsa lesz még kérdéses itt).

A Nintendo tehát újra felpezsdítette a piacot még annak ellenére is, hogy a Wii sikereit a tőzsdén nem tudták még felülmúlni a Pokémon-gyűjtögető mobilos játék révén.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu