Három free-to-play játéknak befellegzett

Néhány free-to-play cím rak lakatot az ajtójára – igaz, ebből az egyik egy kicsit érdekes helyzetben került bezárásra.

Ebből a Halo Online helyzete az érdekes. Igen, volt ilyen is PC-n – Oroszországban. A Microsoft egy korai hozzáférésű helyzetben levő játékot zárt be még tavaly decemberben. Igen ám, de a minap a fejlesztők az orosz közösségi portálon, a VK-n írtak egy új posztot, amiben a Microsoft menedzsmentjét vádolták a Halo Online kudarcáért.

„Az utóbbi fél évben a Microsoft nem tudott dönteni a projekt jövőjéről. Most csak egy dolgot tudunk – a játék jelenlegi formájában nem fog megjelenni.” – írja a poszt. Sajnos a Saber Interactive, akik a fejlesztésben segédkeztek, nem vették át a stafétabotot. A mikrotranzakciókra költött pénzt harmincadikáig visszafizetik, de konyec van a Halo Online-nak, és így az El Dewrito névre hallgató mod, ami kb. a Halo Online nyugati megfelelője lenne, sem fogja hivatalosan sokáig élni életét a megjelenése után.

Két másik, errefelé is elérhető játéktól is el kell köszönnünk. Mind a kettő a Ubisoft istállójából érkezett, a nevük pedig The Mighty Quest for Epic Loot és Ghost Recon Phantoms. Az utóbbi, már négy éves játék esetében a játékon belüli bolt még működni fog, de már nem lehet venni Ghost Coins-t (a Phantoms pénzneme lenne ez). Az előbbi cím sem olyan új, hiszen zárt béta állapotából 2015 februárjában lépett ki, viszont itt már nem lehet vásárolni semmit.

A Ubisoft szerint a játékok nem voltak sikeresek, ezért október huszonötödikén mindkettőtől el kell köszönnünk, hogy a francia cég más projektekre koncentráljon.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu