Sony: Nem az Xbox One az ellenfelünk

Andrew House, a Sony Interactive Entertainment vezére mondott egy bátor kijelentést a PlayStation 4 Proval kapcsolatban.

House szerint a PS4 Pro nem a Microsoft Xbox One Project Scorpiója ellen került a piacra, hanem a PC-vel szemben fogják kihozni azt november tizedikén. Így van, a PC volt a meghatározó eleme annak, hogy a Sony kiadjon egy erősebb PS4-et.

A The Guardiannak adott interjújában House azt mondta, hogy „Láttam egy pár adatot, ami tényleg befolyásolt. Azt sugallták, hogy a konzolgenerációk közepén azok a játékosok, akik a legjobb grafikai élményt szeretnék, átváltanak a PC-re, mivel ott megtalálhatják a számításaikat.” Hozzátette még azt is, hogy a PlayStation 4 Pro tervezése során nem is tudtak a Project Scorpióról.

„Negyven millió eladott konzolnál járunk a PlayStation 4-gyel, és a célunk az, hogy a következő év végére (itt 2017 áprilisára gondol! – a szerk.) 60 millióig jussunk. Annál a pontnál tudni fogjuk, hogy hol tart a konzol életciklusában a momentum, de úgy vélem, hogy a PlayStation 4 Pro valami új és innovatív tud lenni, ami talán egy eltérő irányba vihet minket.” – mondta House. (Azt viszont már nem, hogy szerinte az erősebb PS4 milyen eladásokat hozhat össze.)

PR-kommentből a Sony-vezér jelesre vizsgázott, a PS4 Pro esetében meg még két hónapig nem tudunk véleményt alkotni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu