Ismét játsszák a magyar mozikban a Casablancát

MOZI HÍREK – Ismét láthatjuk majd a magyar mozikban szeptember 22-étől Kertész Mihály híres, három Oscar-díjas Casablanca című 1942-ben készült filmjét a Pannonia Entertainment kultikus filmeket újra mozivásznon bemutató sorozatának köszönhetően. Az az eddigi legrégebbi alkotásuk, amelyet a közönség számos városban láthat.

A Pannonia Entertainment közleménye szerint az alkotást kiváló képminőségű, digitálisan restaurált kópiáról, eredeti nyelven és magyar felirattal vetítik a mozik többek között Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Kaposváron és Miskolcon.

A Humphrey Bogart és Ingrid Bergman maradandó alakításával készült film Budapesten kizárólag a Puskin Moziban lesz látható, ahol szeptember 18-án, a mozi 90. éves ünnepi rendezvényén premier előtt is levetítik. A díszbemutató szeptember 20-án este szintén a Puskin Moziban lesz.

Ugyancsak szeptember 20-án kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínházban a színházi előadások mozi közvetítéseinek őszi-téli évada, az idei Shakespeare-emlékév jegyében elsőként az elismert színész-rendező, Kenneth Branagh színtársulatának Rómeó és Júlia produkciója lesz látható a londoni Garrick Színházból, később pedig a Royal Shakespeare Company és a londoni Globe Színház előadásait is meg lehet majd tekinteni – olvasható a közleményben.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu