Miként lesznek szebbek a játékok PlayStation 4 Pro-n?

Mark Cerny elárulta a titkot.

A Sony San Mateóban található főhadiszállásán Cerny beszéde (amin jelen volt a DigitalFoundry is) felfedte a titkot a PlayStation 4 Pro-ról. Azon túl, hogy egy gigabyte-tal több memória lesz az erősebb konzolban, más extra is ott figyel a hardverben.

Cerny elmagyarázta, hogy megduplázták a GPU méretét, így két chip van ott, nem pedig egy, így ennek segítségével az eddigi 700 megjelent játékot (három év alatt ennyi jelent volna csak meg?) a lehető legtisztábban tudja támogatni a PS4 Pro. Ha egy olyan játék lemeze kerül a konzolba (vagy digitálisan letöltésre), ami PS4 Pro-támogatással bír, akkor mind a két chip működésbe lendül.

A Netflixet is felhozta egy példának okáért, amikor az egy giga extra memóriáról beszél. Ha egy játék és a Netflix között váltunk, az utóbbi a rendszermemóriában marad, hogy gyorsan tudjuk ide-oda ugrani a két program között. A PS4 Pro esetében ez máshogy működik: ha átváltunk a Netflixről a játékra, a Netflixet a konzol ebbe az egy gigabyte extra memóriába pakolja (ez ráadásul nem GDDR5, hanem – Cerny szavaival élve – „természetében DDR3”, lassabb memória), így az extra 512 megabyte rendszermemória a játékoknak van fenntartva. Emiatt nem 5, hanem kb. 5.5 GB memória van rájuk szánva, a maradékot pedig a PS4 Pro arra alkalmazza, hogy a kezelőfelületet 4K felbontásban láthassuk.

Cerny azt is mondja, hogy a PlayStation 4 Pro nem egy új konzolgeneráció kezdete, mivel úgy véli: nem tűnnek el a generációk, hiszen egészségesek az iparnak és a játékosoknak egyaránt – a PS4 Pro-nak más céljai vannak.

A PlayStation 4 Pro november tizedikén érkezik 399 euróért/dollárért, úgyhogy kb. 125 ezer forintot kell legalább fizetnünk érte.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu