Elhunyt az a színész, aki véletlenül lelőtte Brandon Lee-t

MOZI HÍREK – Elhunyt Michael Massee amerikai karakterszínész, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Hetedik, az Útvesztőben, a Játsz/ma, az Amistad és A csodálatos Pókember, továbbá szerepelt kapott tévésorozatokban. A világ mégis számtalan szerepe ellenére leginkább amiatt emlékszik rá, hogy ő volt az az ember, aki véletlenül halálosan megsebesítette Brandon Lee-t A holló forgatásán.

Michael Massee, aki most hunyt el, hatvanegyéves korában, A holló című 1994-es film forgatásán egy szerencsétlen tévedés következtében véletlenül éles golyóval hasba lőtte az akkor 28 éves Brandon Lee-t, aki néhány órával később belehalt a sérüléseibe. (A tragikus balesetről itt lehet olvasni, itt pedig egy korabeli interjú látható. Az interjú után lejátszott jelenet nem a valódi, lévén azt a bíróság megsemmisítette.)

Massee halálhírét először Alain Delon fia, Anthony Delon osztotta meg a nyilvánossággal az Instagramon

(a két színész az Interventions című francia tévésorozatban dolgozott együtt), később pedig a The Hollywood Reporter is megerősítette. A halál oka egyelőre nem ismert.

A holló Massee második filmje volt és forgatás után egy teljes évig nem tudott a kamerák elé állni. „Hazamentem New Yorkba, és egy évig nem csináltam az égvilágon semmit” – mesélte erről az időszakról. „Ami Brandonnal történt, az egy tragikus baleset… Nem hiszem, hogy egy ilyenen túl tudja tenni magát az ember.”

Amikor később ismét játszani kezdett, emlékezetes epizódszerepet kapott több klasszikus filmben. A Hetedik-ben például ő alakította az éjszakai lokál tulajdonosát, akit Brad Pitt hallgatott ki az egyik gyilkosság után, de játszott könnyedebb műfajban is: a Szép kis nap! című romantikus komédiában Michelle Pfeiffer zenész exférjét játszotta, aki elhanyagolja fiát, mert Bruce Springsteennel koncertezik.

Talán egyik legemlékezetesebb mellékszerepét David Lynch Útvesztőben című filmjében játszotta, ahol egy bűnöző üzletembert alakít. Az egyik jelenetben Balthazar Getty, a film egyik főszereplője verekedés közben úgy elhajítja, hogy a feje egy üvegasztalba vágódik és szorul bele.

David Fincher később is alkalmazta a Játsz/ma című thrillerben, Steven Spielberg az Amistadban, Wim Wenders Az erőszak végé-ben, az Istent játszva című 1997-es krimiben, amiben Angelina Jolie és David Duchovny voltak a partnerei. Szerepelt a Halle Berry-féle Macskanő-ben is, a két utolsó Pókember-filmben a Gentleman nevű gazfickót alakította.

A kétezres évektől már inkább tévésorozat-szerepeket kapott: az Alias-ban, a Helyszínelőkben, a Döglött aktákban és a Doktor House egyes részeiben is meg-megfordult. Legemlékezetesebb tévés szerepét a 24 első évadában játszotta: az Ira Gaines nevű zsoldos katonát alakította, akit azért béreltek fel, hogy megölje az amerikai elnököt.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu